• Asztma lehet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        azt szeretnem tudni hogy tegnap este az agybabujasutan hirtelen ugyereztem nemkapok levegot,a swzivem szaporan dobogott,kezem labon reszketett,legszomjam volt elvittek a surgossegire ott aztmondak aszma kaptam inhalaciot de korulbelol negy fele ujra ugyereztem hogy fulladok.ma az orvosnal majdnem osszeestem.voltam tudorongenen esmertek a vernyomasomat kaptam szprejt es ketfajta oorvossagot.most eppen probalok nemgondolni ra de nagyonfelek a fulladastol.a napokban rengeteg stresthatas ert es azt szeretnem tudni hogy ez az idegeskedes lehetett e a kivaltook a fulladasnak vagy ez valamifele panikroham lehetet minel jobban gondolok ra annal jobban elfog.sipolas es kohoges nem volt csak nagyonv kiszaradt a szam es a nyelocsovem.koszonom mielobi valaszat

        Dr. Veress Dóra válasza a asztma, pánikroham témában

        Kedves Kérdező! A panaszai alapján bennem is felmerült, hogy ez pánikroham lehet, de ennek a kimondásához előbb ki kell zárni a testi betegségeket. Ha az orvosa asztmára gyanakszik, akkor el kellene küldenie Önt egy légzésfunkciós vizsgálatra, mert egyetlen roham alapján nem lehet azt mondani, hogy valakinek aztmája van. Az idegeskedés és a szorongás hozzájárulhat a tünetek kialakulásához akár pánikról, akár asztmáról legyen is szó. Ha újra jelentkeznének a fulladásos tünetei, akkor próbáljon nyugodtan, egyenletesen lélegezni, ne kapkodjon, ne pánikoljon. Ha meg tudja őrizni a hidegvérét, akkor hamarabb véget ér a roham és nem is lesznek olyan erősek a tünetek.


        Kérdés: 2011. július 21., 20:59; Megválaszolva: 2011. július 25., 21:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: