• Elmúlhat valaha?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr / Nő Számomra nagyon kellemetlen problémával fordulok önökhöz.Már évek óta visszatérő száraz köhögésem van.Időnként előjön, kínoz pár napig - hétig aztán elmúlik.Aztán megint előjön és kezdődik megint előről.Nem fáj semmim, nem vagyok lázas, nincsen még hőemelkedésem sem.Viszont borzasztó kellemetlen.Általában akkor jön rám a köhögés mikor buszon utazok valahová, pl : megyek dolgozni, és még ha aludni szeretnék.Szinte mindig ilyenkor jön elő.Tehát a lehető legrosszabb időkben, nagyon kellemetlen, fárasztó, és mindig már félek lefeküdni vagy buszra szállni mert félek, hogy kezdődik megint.Voltam vele a házi orvosnál aki beutalt a tüdő gondozóba.Ott csináltak tüdőszűrést, allergia vizsgálatot, stb de nem találtak semmit.Mindenki csak értetlenül áll ez ügyben.Mi lehet a bajom: Lehet esetleg valami komoly, vagy el is múlhatna valamikor teljesen? Már életem végéig így kell szenvednem ? Nagyon hálás lennék ha tudnának nekem kicsit ebben segíteni. Tisztelettel Edi :-)

        Dr. Boros Miklós válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! A köhögési roham valóban nagyon szokatlanul jelentkezik. A közös pontot kell megtalálni a két élethelyzetben. Tartson magánál köhögéscsillapítót és sajátítson el stresszkezelési technikát. Mozogjon minden nap legalább fél órát. A köhögés jelentkezésének körülményeit és lezajlását jegyezze fel ezzel segítve az ok kiderítését.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. június 26., 03:42; Megválaszolva: 2011. június 28., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: