• Tüdőrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot Doktornő! Egyre gyakrabban érzek szúrkáló fájdalmat a bal mellem körül, néha a mellbimbómnál néhe lejjebb, körülbelül 1O körben. ezen kívül tomba görcsölést is tapasztaltam a szívem tájékán, de nem tudom eldönteni, hogy a bordám alatt vagy felett görcsöl, szorít. voltam vérvételen, vérnyomás és koleszterinszint mérésen illetve EKG-n is. állítólag makkegészséges vagyok, így a doktornőm csak nyugtatót írt ki, mivel alvászavaraim is vannak. Önnek mi a véleménye? köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt panaszokban nem egy szervrendszert említ meg, így valóban a stressz okozta funkcionális zavar a legvalószínűbb. Sajátítson el stresszkezelési technikát és mozogjon minden nap legalább fél órát (séta). Kerülje az egyszerű szénhidrátot, szénsavas italokat. Alkohol- és dohányzási tilalom. Figyeljen oda a rendszeres étkezésre. Amennyiben az emlőfájdalom nem függ össze a ciklussal, végezzen önvizsgálatot és keressen fel emlőszakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. május 09., 23:06; Megválaszolva: 2011. május 12., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: