• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Három hete tartós,erős köhögés, egészen a hányingerig. Náthával kezdődött. ACC200 szedése nem használ.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a köhögés témában

        Kedves Kérdező! Kivizsgálás szükséges, háziorvosnál fizikális vizsgálat, mellkas röntgen javasolt. Addig is kerülje a szennyezett levegőjű helyeket, dohányzási tilalom!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. április 09., 15:51; Megválaszolva: 2011. április 10., 16:49

        Tudjon meg többet: köhögés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves WebBeteg! Nemrégiben egy erősebb náthán estem át, aminek egyik szövődménye volt a torokgyulladás. Ezt vitaminokkal és torokfertőtlenítővel sikerült elmulasztanom, már csak néha-néha köhögök... Viszont a mai napon jártam úgy, hogy...
        Tisztelt Doktornő! Édesapám 64 éves kb 3 hete arduzzanattal vittük be a kórházba ahol trombózist állapítottak meg illetve áttétes tüdődaganatot.Leírom a radiologiai visgalatainak eredményét. Mellkas Ct vizsgálat natív kontraszaranyos,90ml...
        Tisztelt Doktórnő! 16 éves fiamnak tavaly novemberben volt egy kétoldali tüdőgyulladása ami lázzal erős köhögéssel illetve hányással járt A tüdő rtg je azóta sem javult ezért ct re küldték Jobb oladalon a 3 as szegmentumban 1-1,5cm es...
        Kedves Doktornő/Doktor Úr Olyan kérdésem lenne, hogy ma elkezdtem szedni a Sinecod nevű gyógyszert a köhögésemre, mivel már éjszaka az alvásomat gátolta. Azt hallottam, hogy e mellé tilos alkoholt inni, mert fulladást okozhat. A...
        Tisztelt Doktornő! Mellkasröntgenem eredménye az alábbi: A rekesz szabályos szerkezetű. A bal felső lebeny basisan kb 3 cm területen halvány, foltos jellegű infiltratum látszik. A középárnyék képe szabályos. Kérdésem, hogy ez milyen...
        Kedves Web Doktor! Édesanyámnál 2010-ben COPD tüdőbetegséget diagnosztizáltak. Rendszeresen használnia kell a fújókát. Február 7-én be kellett mennünk az ügyeletre, mert majdnem 39 fokos láza volt. Az ügyeletes doktornő hörgőgyulladást...
        Üdvözlöm! Két hete volt ptx em ,be is csövezetek a bal tüdőmön volt egy 12x 66 miliméteres ptx.egy hete voltam kórházba,miután haza engedtek egy pár napig nem volt semmi de mostanába érzek egy kis surlódást meg néhe benyilal,és nagyon...
        Tisztelt Doktor Nő! Jelenleg 31 hetes kismama vagyok! Karácsonykor tüdőembólia gyanúval kerültem kórházba.Vérvétel és a tünetek alapján tüdőembóliát állapítottak meg úgy hogy röntgennel nincs 100%-ban bizonyítva a babára való...
        Tisztelt Doktor Nő! 2014 December elején kezdtem el köhögni/fájni a mellkasom . Megfázásnak hittem ezért vény nélkül kapható gyógyszereket szedtem. 2015 Januárban mellkasi fájdalmam erősebb lett és légzési nehézséget vettem észre egy...
        Jónapot kívánok. Szerernèk segítsèget kèrni. A barátnőmnek problèmája van a hátgerincèvel,nemrèg becsípődött az ideg a hátában,ès nem kapott levegőt. Az orvosok szerint a stressz vègett törtènt.De nem stresszes az èlete,es azóta is...
        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Nehezen veszem a levegőt, úgy érzem, kevés, amit kapok, és nem tudok mélyebben levegőt venni. Sokat ásítok is. Szinte már mindennapos.Nem köhögök, nincs sípoló hang. Éjszaka nem jelentkezik a tünet. Nagyon zavar...
        Tisztelt Doktornő! Egy hónappal ezelőtt tüdőgyulladást diagnosztizáltak nálam, a szükséges antibiotikum és gyulladáscsökkentő gyógyszerek beszedését követően másfél hete a röntgen és a kontroll orvosi vizsgálat is azt mutatta, hogy...
        Tisztelt Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz,hogy a párom kb.1 hónapja köhög!Elmondása szerint néha szegycsont mögötti fájdalma van,és néha bereked!Nem birom rábeszélni,hogy menjünk el egy szakemberhez vagy legalább a...
        Jó napot! Kérdésem avval volna kapcsolatos,hogy:pár éve szinte folyamatosan (télen jobban,nyáron kevesebbszer) előjön a légcsőhurut. Olyan is van,hogy hónapokig tart,köhögéssel,váladék felszakadozással,nehéz légzéssel. A köhögés...
        Üdvözlöm! A páromnak tüdőtágulata van Jár orvoshoz de rohamosan romlik az állapota.Burkoló mester és a por az ellensége most legutóbb 46%ot fújt van e valami megoldás ennek javítására vagy ez csak romlani fog.Kérem segítsen. Köszönöm
        Tisztelt Doktornő! Segítségér fordulok önhöz. A páromnak (40 éves nő) 3 hete Intersiciális tüdőbetegséget állapítottak meg. A tünetek,köhögés,szapora légzés,fulladás volt,esténként láz kíséretében. A tüdőgyógyász...
        Tisztelt Doktornő! 2013, decemberében emlőrákkal operáltak (jobb oldalon), mely után kemoterápiát és sugárkezelést kaptam. Jelenleg hormon-, ill. Herceptin kezelésem van folyamatban, melyhez negyedévente átfogó vizsgálatok készülnek. Ennek...
        Tisztelt Doktornő! A kérdés páromra vonatkozna.A dohányzásról próbált többször is leszokni, de azt hiszem az elhatározás inkább bennem van meg, ő még fejben nem döntötte ezt el. Kb. 15 éve dohányzik, heti 1-2 doboz cigarettát elszív,...
        Kedves Doktornő! December közepén a fodrásznál észlelték, hogy foltokban kopaszodok. Elmentem a háziorvoshoz, aki góc kutatásra küldött el. A vérkép, a nőgyógyászat, a fül-orr-gége negatív lett. A fogaimmal volt problémám a...
        Tisztelt Doktornő!A kérdésem:A ventolin nevű inhalátort szükség esetén kell alkalmaznom.Napi max. 8 belégzést lehet.Egyszerre kettőt kell?,ill.a következő adagot mennyi idő múlva lehetséges. köszönettel