• Légcső izom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves doktor úr, hölgy! Az orvos ma az ügyeletin izomgyulladást állaptiott meg, hiába mondtam, hogy rettenenes fájdalmam van a légcsövemben, meg sem röngtenezte. Kaptam kenőcsöt, fájdalomcsillapitót, és izomlazitót, de eredmény semmi. Az egész a hátammal kezdődőtt, ott fájt ,és egyszerre a légcsővel, de tegnapra elmúlt a hátfájás, viszont a légcsö olyan, mint lenyeltem volna egy kanalat. Pár percenként belenyillal és ha levegő jön fel, az is fájdalmas, nyelni alig megy. ez tényleg csak izomgyulladás, félek, hogy valami " komolyabb". Miért nem küldtek el röngtenre? már tiszta ideg vagyok.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a légzőszervi betegség témában

        Kedves Kérdező ! A leírtak alapján légcsőhurut (tracheitis) lehetősége merül fel. Röntgenvizsgálat ilyen esetben nem mutat eltérést. Javasolt köptető szedése, bő folyadékfogyasztás. Ha panasza nem múlik, keresse fel a gégészeti szakrendelést.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. április 03., 16:37; Megválaszolva: 2011. április 05., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Az afta a szájüregben lévő fájdalmas, fehér tetejű fekély.(x)
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó