• Influenza vagy cigi?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! Kb olyan három napja folyamatosan fájnak a végtagjaim, alig birok, és köhögök. De nem fáj a torkom, nem folyik az orrom, csak ott lent a gigámnál érzem, hogy irritál, és van úgy, hogy fél órán keresztül nem birom abbahagyni a köhögést. A köhögésem nem szakadozott és nem is kutyaugatós. Dohányzom is, napi fél csomaggal, de van amikor picivel több. SZeretném megkérdezni, hogy ez valami enyhe meghűlés, vagy a cigitől van? Az az igazság, hogy pár napon keresztül minden este megettem egy joghurtot, amit a hűtőből vettem ki. Én mindig várok ilyenkor, hogy ne legyen annyira hideg, de most nem vártam, hanem egyből megettem. Lehet, hogy meghűlés? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! Dohányzás és felső légúti panasz esetén első lépés mindig a dohányzás teljes elhagyása. Enélkül nem lehet hossztávon is panaszmentes. A hideg joghurt, mint ok, kizárható. Szedjen köhögéscsillapítót és kerülje a szennyezett levegőjű helyeket. Amennyiben a dohányzás elhagyása sem segít keressen fel tüdőgyógyászati és fül-orr-gégészeti szakrendelést.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. március 02., 07:31; Megválaszolva: 2011. március 06., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Az afta a szájüregben lévő fájdalmas, fehér tetejű fekély.(x)
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó