• Hörgős légzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem az lenne, hogy mély levegő vételnél érdes hangot hallok belül, a bal tüdőm irányából.4 hónapja más okból a sürgősségi osztályra kellett bemennem, és a doktornő a hátamat meghallgatva azonnal elküldött egy mellkas röntgenre érdes légzés leírással. Az eredmény jó lett, tiszta tüdők.Nemrég voltam tüdőszűrésen, és ott is minden rendben volt(nem kaptam semmi értesítőt, és megkaptam az egészségügyi alkalmasságot is)Viszont minden mély levegővételnél érzem ezt az érdes érzést.Lehet-e ez tüdőrák jele? Illetve, mivel magyarázható a zörgés? Régebben is (5-6éve)hallottak a hátamon zörgéseket, de szívzörejt említettek, amit nem firtattak tovább.Tudom, dohányzásom is sokat ront az állapoton.Ön mivel magyarázná ezt a sípoló, rezgő érzést? Egyáltalán a tüdőmből jön ez a hang?Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Edit

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! A mellkas röntgen rendben van, így a daganat gyanúja alaptalan. A dohányzás egy állandó hörgő irritációt tart fenn, így a panaszmentesség kulcsa az Ön kezében van. A léguti váladék miatt érezheti a hörgőkben az akadályozott levegőáramlást.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. február 27., 19:18; Megválaszolva: 2011. március 02., 11:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Az afta a szájüregben lévő fájdalmas, fehér tetejű fekély.(x)
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó