• Tüdőembólia elmúlhat, Leiden mutációm is van

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tüdőszűrön jobb oldalon elváltozást találtak nálam 3,5 cm-es foltot. Először daganatra gyanakodtak, Majd a mellkas ct nem friss embóliát mutatott. A tüdőben a jobb oldalon a 6-os szegmentum területén egy 3x2x3 cm-es nagyságú területen trasparentia csökkenés látható. Az elváltozáshoz vezető két szegmentális artériában kontrasztkiesés figyelhető meg. Ezen artériák tágabbak a hasonló ellenoldalaikhoz képest.Clexant kapok reggel és este. 1 hónap eltelt és még a mellkasfelvételen a 3cm kerekded tömött árnyék változatlan. Ujboli Mellkas CT még másfél hét múlva lesz. Rettegek, hogy azt fogják mondani, hogy nem embólia, hanem daganat. Vérképem normális illetve összes bilirubin 18 helyett 24, GGt 32 helyett 63. Májamon találtak pár cisztát és kerek foltokat. Nem tudom, hogy ez a kerek folt pontosan mit is jelent a tüdőn. És ez majd el fog múlni? És biztos, hogy nem friss tüdőembólia lehet? Egyébként kimutatták nálam a Leiden mutációt (homozigóta vagyok). Előre is köszönöm válaszukat

        WEBBeteg szakértő válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! A tüdőembólia a tüdő állományának végleges károsodását okozza, így röntgen és CT árnyékot adhat, akár örökre. A májban lévő elváltozásokról több információt is ad a CT. Amennyiben a CT-n nem változott, vagy nőtt az elváltozás a tüdőben CT vezérelt szövettani mintavétel szóba jön, bár ennek megítéléshez látni kellene a képeket. A Leiden mutáció miatt a tüdőembólia esélye valóban emelkedett, így feltételezett diagnózis és a kezelés helyes.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2011. február 23., 20:53; Megválaszolva: 2011. február 25., 15:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Az afta a szájüregben lévő fájdalmas, fehér tetejű fekély.(x)
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó