• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kisfiamnak mindig felso leguti betegsege van.a kohogese egy honapig is eltart .voltunk alergia vizsgalaton, ful-orr gegeszeten,mellkas es erc ureg rogenen,torok valadekot vettek tole. minden eredmenye jo lett.rengeteg koptetot, kohoges csillapitot kaptunk mar a kohogese megis minden betegsegnel eltart egy honapig.mit tehetek,hogy meg tudjam az allando kohogesenek okat.melyik az a gyogyszer ami a leghatasosab a hurutos kohogesre.szedet mar acc,mucopront.sinupret. erolin,ambroxol.landzsas utifu,erigon,sinecod gyogyxszert.

        Dr. Balogh Andrea válasza a köhögés témában

        Kedves Kérdező! Érdemes lenne még reflux irányában vizsgálatot végeztetni egy gasztroenterológia szakrendelés által. Ez azt jelenti, hogy a gyomor és a nyelőcső közötti szakasz nem zár rendesen és visszajut a gyomorsav a nyelőcsőbe és az a garaton át a légutakba is bekerül így okozva köhögést. A másik dolog ami eszembe jutott, hogy idegentest félrenyelése is okozhat ilyet, pl. étel, játék stb. igen gyakori és pl. ha egy kukoricaszemet félrenyel akkor az röntgen árnyákot nem ad viszont a mellkas átvilágítás segít felderíteni a röntgenárnyékot nem adó idegentesteket is. Az idegentest amikor félrenyelik akkor okoz hirtelen tünetet, majd beékelődik valamelyik hörgőbe és sokáig tünetmentes, de ha pl. úgy mozog a gyerek, hogy az kimozdul a légutakból akkor okoz tünetet illetve idegen jellegénél fogva egy gyulladást generál. Nekem ez a két ötletem van jelenleg illetve még egy: érdemes lenne egy immunológiai vizsgálatot végeztetni. Váladékoldó sokféle van, attól függ milyen a köhögés illetve milyen panasz okozza a köhögést és hogy mit hallok a tüdő felett. A Prospannal nagyon jó tapasztalatom van a hörgőgörcsöt is sok esetben nagyon szépen oldja. Ha ilyen sokáig köhög a kicsi lehet, hogy egy kis Spiropent vagy Rectodelt is segítene. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Dr. Balogh Andrea
        gyermekgyógyász

        Dr. Balogh Andrea
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2011. február 18., 19:55; Megválaszolva: 2011. február 22., 18:44

        Tudjon meg többet: köhögés
      • Kérdések és válaszok a témakörben: