• Köhögés oka

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        23 éves fiam megfázásos tüneteket produkált,főleg nagyon csúnya,hangos mély, száraz köhögéssel.Láza talán nem volt /rossz lehetett a lázmérőnk?/, csak hőemelkedése.Mivel a köhögése nem múlt el köhögéscsillapítók, gyulladáscsökkentők szedésére sem, ugyanakkor hátfájásra panaszkodott, elment a háziorvoshoz.A h.orvos alaposan megvizsgálta, kizárta a tüdőgyulladást és írt neki antibiotikumot és fájdalomcsillapítot. Diagnózist nem mondott. /Én nem voltam jelen, hogy rákérdezzek./ A gyerek meggyógyult, vagy tünetmentessé vált, u.is ennek kb. 2 hete és ismét csúnyán köhög ill.fájlalja a hátát./Szerinte az ágy az oka/ Nekem nem tetszik.Újra menjünk háziorvoshoz, vagy fül-orr-gégészhez, esetleg tüdőgyógyászhoz? Válaszát köszönöm.

        Dr. Boros Miklós válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! Menje el a háziorvoshoz, mivel fizikális vizsgálat kell. A hátfájás leggyakorib oka a mozgásszegény életmód és helytelen testtartás. A mozgásszervi okot is ki kel zárni és érdemes gernctornát végezni. a köhögés egy felső léguti fertőzés után akár 4.6 hétig is megmaradhat. Szennyezett levegőjű helyek kerülés, inhalálás.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. január 03., 16:59; Megválaszolva: 2011. január 06., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: