• Paracardialisan kissé durvább peribronchialis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt doktor úr/nő! három nappal ez előtt voltam mellkas röntgenen és az imént említett diagnózist találtáknagyon félek ,hogy tüdőrkom van.a házi orvsom látt a a leletet de nem mondod semmit.ezért kérem önöket hogy segítseekközönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező! Ez a hörgőgyulladás késői jele. Önmagában semmilyen kezelést és kivizsgálást nem igényel,a mennyiben nincs léguti tünete. Nem utal dagantra sem.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. december 11., 12:27; Megválaszolva: 2010. december 14., 11:32

        Tudjon meg többet: mellkas röntgen
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot Doktornő! Asztmás vagyok 3 éves korom óta és kb. 19-20 éves koromra nagyjából megszűntek a fulladások hasonló tünetek. De elkezdtem dohányozni aztán áttértem az e-cigire. 1 évig e-cigiztem aztán elkezdett fájni a mellkasom vagy a...
        Tisztelt Doktor nő! Olyan problémánk lenne hogy édesapám augusztus óta panaszkodik mellkasfájdalomra főleg bal oldalon.Volt szìv uh-n negatìv lett a rtg-vel együtt ,vért vettek tőle egyedül vashiányt találtak.Ezután most januárba újra...
        tisztelt doktornő milyen modon tudom kitisztitani a tüdőmet a dohanyzas abbahagyasa utan? előre is köszönöm valaszat.
        Tisztelt Doktornő! 1 hete szedek antibiotikumot (Aktil Duo) a felsőléguti panaszaimra. Köhögésre lándzsás utifű szirupot. Ennek ellenére hirtelen rámjön a köhögés,semmi nem szakad fel,a torkomban azt érzem, hogy valami beszűkül,levegő...
        Tisztelt Doktornő! A következő leletet kaptam mellkas ct - n: Mellkasi folyadék nem látszik. A tüdőben beszűrődés vagy pangás nem észlelhető. Jobb oldalon a 3 - as segmentumban 11 mm átmérőjű, éles szélű, meszesedést is tartalmazó...
        Azt szeretném megkérdezni,hogy 6 é es oxigénhiányos fiúval jogy tudnél sópipazni,nem sziv vagy fúj erőteljesen,asztmás,bébihalleren át kapja!köszönöm
        Tisztelt Doktornő! Kisfiam két éves, és asztmatikus hajlamot állapítottak meg nála. Kruppra is hajlamos, szerencsére egyik sem jár súlyos tünetekkel, bár mi az enyhének sem örülünk. A problémám az, hogy december eleje óta, lassan két...
        15 éve járok Miskolcra a tüdőgondozóba.Diagnózist leírom önnek amit a tüdőgondozóba írtak rá nekem:Egyéb meghatározott idült obstructiv tüdőbetegség,nem meghatározott alsó légúti...
        Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok Önhöz,hogy esténként nehezen veszek levegőt,szúró éles fájdalmat érzek mély belégzéskor és kilégzéskor egyaránt, sípoló , hörgő hangot ad ki a tüdőm. 1 hónapja volt tüdőgyulladásom...
        Tisztelt Doktornő! Veleszületett szívbeteg vagyok. Csecsemőkoromban történt műtét következménye a deformálódott ("tölcsér") mellkas. Évek óta kontroll alatt állok a szívemmel, nem igazán van probléma (enyhe funkciócsökkenés). A...
        Tisztelt doktornő! Lányom betöltötte a 18. évét, így átkerült a felnőtt pulmonológiai szakrendelésre. Eddig asthma bronciale volt a diagnózisa (Flixotide 205mcg 1x1puff/nap), valamint házipor- és lisztatka érzékenységet állapítottak meg...
        Kedves doktornő ! Már kb 3 éve fehér váladék termelődik tüdőmben egy kis szünetekkel de mindég vissza tér. Tüdőszűrön és mellkasröntgenen többször voltam de mindegyik vizsgálat eredménye negatív volt. Kezelésére az ATROVENT-N írták...
        Kedves doktornő ! Már kb 3 éve fehér váladék termelődik tüdőmben egy kis szünetekkel de mindég vissza tér. Tüdőszűrön és mellkasröntgenen többször voltam de mindegyik vizsgálat eredménye negatív volt. Kezelésére az ATROVENT-N írták...
        Kedves doktornő ! Már kb 3 éve fehér váladék termelődik tüdőmben egy kis szünetekkel de mindég vissza tér. Tüdőszűrön és mellkasröntgenen többször voltam de mindegyik vizsgálat eredménye negatív volt. Kezelésére az ATROVENT-N írták...
        Tisztelt Doktorno! Azt szeretnem megtudni, hogy mifol szurhat a jobb oldali bordam alatt? December vegen 2 hetig meg voltam fazva, eleg sokat kohogtem, kaptam antibiotikumot, elmulott. Most kb. egy hete szur a jobb oldali bordamnal a mellem alatt, foleg...
        Kb 1 hete a torkomat duzzadtnak érzem.A panaszom az, hogy beszédkor a hangszálamra nyák megy, és köszörülni kell a torkot vagy köhögni, hogy felszakadjon. Orvos szerint piros a torok. Nem igazán fáj, nem köhögök, csak a torok "köszörülése"...
        Jó estèt kívánok! Egy hete voltam Ct vizsgálaton és az eredményen a következő áll: Mko. 3-ás segmentum basisan ventralisan kb. 10 mm nagyságú kerekded hyperdens góc látszik. A jobb oldali gócon belül meszesedésre utaló densitas mérhető,...
        Tiszteld Doktornő! Édesapámnál COPD betegséget diagnosztizáltak 1,5 éve. Mi befizettük őt egy utazásra (egész családdal) Dubaiba. Ez egy 5 órás repülőút. Azt szeretném megtudni, hogy mennyire lehet a repülés veszélyes őrá?...
        Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni,hogy mit jelent a bronchopleuralis fistula. Ez a tüdőlebeny eltávolítás szövődménye lehet,vagy annak,hogy egy alkalommal kidurrant egy tüdőhólyag. Amikor ez történt még a szemhéj alatt is hólyagok...
        Tisztelt Doktornő! Édesanyám betegsége kapcsán szeretném segítségét kérni. Asztmás, Copd beteg és tüdőtágulata is van + magas vérnyomása. A tüdőbetegségei miatt fogékony a fertőzésre, sajnos az utóbbi időben szinte évente van...