• Mellkas rtg.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Most már nem értem az egészet. Ne haragudjon hogy Önöket fárasztom de az előző leletemen az állt hogy ball oldali tüdő hilusa tömött fokozott rajzolat látható. Erre megkaptam a választ amit ezúton is köszönök. Ajánlották nézessem meg magam később. Ma megtettem elmentem. Először szemből majd vissza hívtak a rtg-be és oldalról is csináltak még egy képet. A leleten nincs szó tömött hilusról se rajzolatról? Vagy én nem értek valamit? a leleten most ez alábbiak szerepelnek: A rekesz sima a sinusok megnyílnak. A bal alsó lebenyben 3 cm-re vékony atelectasias csík látható. Bal oldalon a pulmonális artéria törzse kiszélesedett. A szív normális nagyságú és alakú. Vélemény: A leírt elváltozás lehet resudiális, esetleg embolia maradványa. emboliára utaló tünetem nem volt, azt gondolom észre vettem volna. Kérem szíveskedjen ezt megmagyarázni és hogy mire figyeljek amivel elkerülhető ha mégis volt észrevétlen valami. Nem dohányzom már és bár soha ne tettem volna!!! Egyébként kb 28 év dohányzás után sem olyan szörnyű mint azt hiszik sokan. Ezt csak azért írom hogy aki vacilál ne tegye, a cigit tegye le!!!! Válaszát előre is köszönöm. Aladár

        Dr. Boros Miklós válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező! A mostani mellkas röntgen egy légtelen csíkot talált a korábban is jelzett területen. Javaslom, hogy a mellkas röntgen filmekkel keressen fel tüdőgyógyászati szakrendelést. A mellkasi CT vizsgálat indokolt lehet, de lássa szakorvos.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 09., 19:37; Megválaszolva: 2010. december 12., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: