• Tüdőgyuladás után megmaradt,slejm termelés,nehéz légzés,asztmatikus tünetek megálapítása és kezelését keresem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tüdőgyulladást augmentin duóval 1g-os hörgőtágítóval,c-vitaminnal,kezelve eltűnt a folt a tűdőröl,.megmaradt makacs slejm termelődés,acc,szedése,sóoldatos inhaláló kompresszoros készülék használata ellenére,nincs ágy nyugalom és aszmatikus szerű rohamok. Hogyan diagnosztizálható a baj????Mi a megoldás

        Dr. Csuth Ágnes válasza a köhögés témában

        Kedves kérdező! a tartós panaszok miatt tüdőgyógyászhoz forduljon, azt megállapítai, hogy miről van szó vizsgálatokkal lehet (pl. légzésfunkció). A diagnózis ismeretében lehet kezelést javasolni. addig ACC javasolt tovább.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. november 09., 22:55; Megválaszolva: 2010. november 10., 14:03

        Tudjon meg többet: köhögés

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Aktívan dolgozom. Kb. 2-3 éve kezdődött, hogy az emeletet nem bírtam és egyre rosszabb lett. Vásároltam egy oxigénszintmérőt, amely a kezdeti a tüdőgyógyászaton mért 97 s értékről most már 92 re csökkent és ahogy terhelem magam úgy 88...
        Kedves Doktornő! 2,5 hónappal ezelőtt volt egy nagy (tenyérnyi) tüdőgyulladásom vérköhögéssel.3 hetes antibiotikumos kezelés után a röntgen negatív lett. A légcsőhurutos tüneteim mai napig nem múltak el. Sokszor érzem hidegnek a levegőt,...
        Korhazba kerult, mert nagy laza volt es fajt a mellkasa, leszivtak a vizet aztan ujra viz lett 1 het utan, mar 1,2 l szivtak le. Azt mondtak hogy lehet TBC lesz, lehetseges ez, vagy csak a tudogyulladas miatt keletkezett neki? Folyton laza van.
        Tiszteletem! Az lenne a kérdésem, hogy a vizipipázás kizárólag az ásványok (kövek) használatával (tehát dohány vagy minden más nélkül) káros-e az egészségre? Csak mert ebben az esetben sem kátrány, sem nikotin, sem pedig füst nem kerül...
        Tisztelt Doktornő, Lakkozott hajópadlót csiszoltam maszkban, porszívóra csatlakoztatható géppel, ami rögtön elszívja a keletkező lakkport. Viszont volt egy nehezen hozzáférhető szegély, amit porszívó nélkül kellett csiszolnom, és a úgy...
        - Bocsanat, kod lemaradt, most potolom- Tisztelt Doktor(no)!Kerdesem az lenne,hogy a kontrasztanyag nelkuli tudo CT milyen esellyel kepes kimutatni tudorakot?Kb 1 - masfel eve 2 egymas utani ejjel kohogtem, kis ver volt a kopetben.Epp terhes voltam.Ra 1 evre...
        Tisztelt Doktornő! Egy hete távolítottunk el nyaralónkból egy kb 20 négyzetméteres palatetőt, ami már el volt korhadva. Sajnos csak úgy tudtuk leszedni, hogy elfűrészeltük. Sajnálatos módon most tudtam meg, hogy ha a palatető kis szálai a...
        Üdvözlöm már egyszer kértem öntől tanácsot. Februárba volt Ptx-em kórhátba is voltam egy hétig becsövezve. Szépen felépültem minden rendben volt.Egy hete jöttem vissza németországba dolgozni,és az elmult két három napban megint olyan...
        Tisztelt Doktornő! Gyermekkorom (7) óta asztmás vagyok, de szerencsére nem jelentkezik olyan erősen a betegség a mindennapokban: az évek alatt csak kétszer volt rohamom, a legszembetűnőbb panasz az a tüdőm sípolása, ha már régen nem...
        Tisztelt Doktornő megmondaná nekem hogy pontosan mi okoz mellhártya megvastagodást?
        Tisztelt DoktorNő! Tegnap voltam mellkas Rtg-n és mérsékelt tüdőtágulatot találtak.Az lenne a kérdésem,hogy lehet más módon is ellenőrizni?Mivel 2 és fél hónapja voltam rendes tüdőszűrésen,ugyanezen a helyen és akkor negatív leletet...
        Tisztelt Doktor nő! Köszönöm az ellőző válaszát, de lenne egy fontos kérdésem daganatos elvátozást lát-e ezen a CT képen?
        Tisztelt Doktornő! Sűrűn visszatérő betegség nálam a tüdőgyulladás. Idén a téli időszakban már 4-szer volt tüdőgyulladásom. Antibiotikumokat szedtem a gyógyulás érdekében és próbálok sok vitamint fogyasztani, hogy erősítsem...
        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Nekem 8 napja fáj a mellkasom minden előjel nélkül kezdődött. Elmentem a háziorvoshoz aki felírt egy Xilox nevű fájdalomcsillapítót. Ma elmentem röntgenre is de nem mutatott ki semmit, és a gyógyszer sem hat....
        Tisztelt Doktor! Az előző héten légcsőhurutom volt,(láz, majd utána hőemelkedés akkor kaptam az antibiotikumot, köhögés, sok váladék torokból és orrból is) amelyet antibiotikummal kezeltek.(közben ACC-t, orrcseppet, Strepfent szedtem,...
        Kedves Dr. Hangonyi Csilla! Édesanyámnál hörgő tágulatot diagnosztizáltak, ezért sajnos évente 2-3 tüdőgyulladása is van. Ajánlották a Slavus vízet megelőzésként, valamint a kamillás gőzölést. Kérdésem az lenne, hogy milyen formában...
        Tisztelt Doktornő! Édesapám leletét szeretném ha lefordítaná Nekem érthető módra: A bal rekesz elmosodott kontúrú,a sinusben kb 2 h.ujjnyi folyadékra utaló fedettség látható.A jobb rekesz épp kontúrú,sinusa szabad.A jobb hilus alsó...
        Tisztelt Doktornő! 34éves vagyok, körülbelül 16éves korom óta dohányzom, hol többet, hol kevesebbet. Várandóságaim és a szoptatások alatt természetesen nem. Egy fél éve sajnos megint visszaszoktam. Néha furcsán fájt a lapockám, ezért...
        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Influenzám volt múlt héten ma pedig Bronchitissel diagnosztizáltak, amire antibiotikumot írtak fel. Az erős gyógyszerek miatt hasmenésem és hányingerem van, így félek az antibiotikum-kúrát megkezdeni. A kérdésem az...
        Tisztelt doktornő! Pár hónapja bal oldali Ptx-em volt, műtöttek..a kérdésem a kövezkező lenne. A köhögés vagy tüsszentés megterhelő ezek után a mellhártyámra? Amennyire tudom visszatartom a tüsszentést..De ma félrenyeltem és elég heves...