• Folyamatosan köhögök és fulladok, hányok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm. Én egy 28 éves 2 gyermekes anyuka vagyok. Évek óta(10év) küzdök, szenvedek állandó szűnni nem akaró köhögéstől. Allergiavizsgálaton voltam, lisztatkára előrehaladottan érzékeny vagyok, elvégezték ma a fújásos vizsgálatot, eredményeFVC82, FEV1,58, Tiff62, PEF47. A leleten áll még: elöl, hátul bal oldalon sípulás, búgás, zöld köpetürítés.. Felírt gyógyszerek: Foster100, Cifran 250, Zirtec-D, Nasopax orrsray, Gutta Aet...ini.... Ventoli, theospirex.A kérdésem nagyjábol annyi lenne, hogy van-e olyan kezelés, gyógyszer, ami tartósan kezeli, megszűnteti a köhögésem, az évek alatt sok gyógyszert kaptam, de egy sem segített. Mostanra eljutottam oda, hogy 3hete folyamatosan köhögök, fulladok, és a köhögés erőssége miatt, sajnos bepisilek, minden köhögéskor rohanok hányni a wc re, és már-már fulladásközeli állapotba kerülök.

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Hölgyem! A háziporatkával leginkább az ágynemű, a bútorkárpit, a padlószőnyeg szennyezett, e fénykerülő rovarok itt bújnak meg. Az atkák szaporodásának leginkább a 22-26 °C körüli környezeti hőmérséklet, valamint a 60% feletti páratartalom kedvez. Szaporodási csúcsuk a kora őszi időszakra tehető, de kedvező hőmérséklet és páratartalom esetén egész évben a lakótársaink. A háziporatkákra érzékenyeknek gyakran okoz panaszt a lisztatka is. E jelenség alapja a különböző atkafélék rendszertani rokonsága, a szervezetüket felépítő fehérjék hasonló szerkezete. Jelenleg Önnek egy akut fertőzése van, és allergiások esetében ez időnként nehezebben gyógyul. Az antibiotikum és a kiegészítő hörgőtágító elegendő kell legyen, ha a gyulladásos tünetek elmúlnak, lehet, hogy tartósan kell használnia légzést javító gyógyszeres kezelést.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 05., 12:53; Megválaszolva: 2010. november 07., 16:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: