• Kisgyermek köhögése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kislányom 15 hónapos és kb 2 hónapja hurutosan köhög és folyik az orra. Őt ez egyaltalán nem zavarja, A kezdetekkor nem mentünk vele orvoshoz, bízva abban hogy elmúlik, mert semmi más baja nem volt. Egy hónapja voltunk először, vettek törletet. és mivel a doktornő szerint a talált bacilus akár tüdőgyulladást is okozhat, antibiotikumos kúrát írt elő. Tisztességel kiszedtük az adagot, a baci eltűnt, a helyzet viszont egyáltalán nem változott, ugyanúgy köhög, folyik az orra. Ezért egy hete megint törletet vettek és, mit ád isten, találtak egy újabb bacilust, ezúttal, a doktornő elmondása szerint, egy olyat, amelyik együtt él velünk és nem veszélyes. Ennek ellenére ismét antibiotikumot akar velünk szedetni. Azt szeretném kérdezni, hogy várható-e hogy egy újabb antibiotikumos kúrától valóban csillapodik a köhögés, múlik az orfolyás? Kellene tennünk esetleg valami mást? Válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Felszeghy Enikő válasza a köhögés témában

        Kedves Kérdező! Vizsgálat nélkül nehéz véleményt formálni, de tapasztalat alapján azt mondanám, hogy az antibiotikum mellett egy speciális úgynevezett lökés steroid adása is szükséges lehet, hogy a köhögés és orrfolyás megszűnjön. Ezt általában gyermektüdőgyógyász vagy kórházi orvos kezdheti el, illetve javasolhatja, ezért érdemes őket felkeresni.


        Dr. Felszeghy Enikő
        gyermekgyógyász-endokrinológus-diabetológus

        Dr. Felszeghy Enikő

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 13:08; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 18:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: