• Kérdés a Doktornőhöz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A kérdésem ez lenne: a feleségemet HRCT vizsgálatra küldik el. szeretnénk erről a vizsgálatrol tudni valamit, hogyan folytatják le, és miért szükséges ezt éhgyomorral elvégeztetni. Adnak-e hozzá valami kontraszt anyagot, amit le kell nyelnie, vagy az ereit kell feltölteni, erre lennék kiváncsi. Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Csuth Ágnes válasza a HRCT témában

        Tisztelt Kérdező! A HRCT a tüdő finom szerkezetének megítélése miatt végzik. Hasonfekve történik, a vénába kontrasztanyagot juttatnak. A beleegyező nyilatkozaton szerepel, hogy melyik típusú gyógyszereket nem szabad előtte bevenni. Fájdalommentes, gyors vizsgálat. Az éhgyomor mindig a beteg biztonságát szolgálja, hiszen így jelentősen csökkenthető, hogy esetleg hányás legyen (pl stressz miatt).


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 04., 17:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: