• Hátfájás és nehézlégzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Kb.3 hónapja fáj a hátam, de nagyon és időnként, most már szinte minden nap nehéz légzésem van. Most voltam tüdőszűrésen. Hál Istennek negatív a lelet. Milyen vizsgálat kellene még? Mitől lehet ez? Ahogy utánanéztem akár pánikbetegség is lehet a tünetek alapján, de én nem érzem, hogy pánikolnék, tény és való, hogy sokat stresszelek, idegeskedek, de nem pánikolok. Létezik, hogy az ember úgy pánikbeteg, hogy nem tud róla?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nehézlégzés témában

        Kardiológiai vizsgálat, légzésfunkciós vizsgálat és reumatológiai vizsgálat javasolt.Ha ezek negatívak, akkor pszichiátriai vizsgálat kell a pánikbetegség irányába. A pánikbetegség jelenléte a beteg számára nem mindig világos, sokszor csak pszichiátriai szakvizsgálat után derül ki.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 16., 09:15; Megválaszolva: 2010. július 16., 12:07

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő! Gyermekem, aki 12 éves szeptember óta atlétikázik versenyszerűen. Észrevettem, hogy hosszabb kb.3-7 km közepesen intenzív futás után oldalát fájlalja (szúr), illetve pár másodperpercig hangosan, sípolva veszi a...