• Köhögési syncope

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor! Édesapámnál egy megfázást követően erős köhögés maradt vissza, ezen köhögési rohamok alkalmával elájul. Több sérülést szerzett pl:kificamodott az ujja. Már 2 doboz antibiotikumot is beszedett. Végigcsinált egy teljes kardiológia kivizsgálást, mely különösebb eltérést nem mutatott. Lissopress helyett új vérnyomáscsökkentőt kapott Portiront, de a köhögését nem befolyásolta. Tüdőgyógyászati kivizsgálása is volt. Hörgőtükrözést kisebb gyulladást és hörgőszűkületet mutatott. Rosszullétét is látták, a véroxigén szintje normális volt. Sinecod nevű köhögéscsillapítót kapott, meny a köhögését kicsit csökkentette. De így is vannak köhögést követő ájulásai. Szeretném kérdezni, hogy továbbiakban mit kellene tennünk, hogy ezek a rosszullétek megszűnjenek?

        Dr. Boros Miklós válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! A kardiológiai kivizsgálás megtörtént, ami a legfontosabb hasonló esetekben. Amennyiben nem történt 24 órás EKG ezt célszerű elvégezni. Továbbá neurológiai szakvizsgálat is indokolt. Édesapja kerülje a szennyezett, füstös levegőjű helyeket. Inhaláljon rendszeresen és meg lesz az eredménye.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. július 13., 17:28; Megválaszolva: 2010. július 16., 13:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: