• Nehézlégzés változó napszakokban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr!

        22 éves lányomnak az alábbi problémái vannak:

        Stresszes, mozgás- és ingerszegény főiskolai év után gyakori fejfájásai voltak, melyekkel az Ormos Intézethez fordultunk. Itt akupunktúrát javasoltak, kezdtek el. A második kezelés után a fejfájása elmúlt, viszont ólmos fáradtság, tanulási, memorizálási nehézségek és nehézlégzés lépett fel. A nap bármely időszakában váratlanul jön ez a nehézlégzés (néha éjszaka), naponta 1-2-szer (nem folyamatosan), köhögéssel jár, némi köpetürítéssel, majd fél-egy óra múltán nyomtalanul elmúlik.

        A házirvoshoz fordultunk, ő először nyugtatót írt, majd kivizsgálásra küldte. A laborvizsgálatok, pajzsmirigy vérvizsgálatok, EKG, allergiavizsgálat, tüdőröntgen negatív eredménnyel záródtak, a légzésfunkció 97-99 %-os volt. Nem találtak problémát, mégis Foster nevű, szteroidos inhalátort kapott. Ez javít ugyan a helyzeten, de nem szeretne szteroid-függő lenni, valamint nem megnyugtató, hogy diagnózis nélkül használja. A Tüdőgondozóban következő lépésként a hörgőtükrözést jelölték meg, de bavallották, hogy teljesen tanácstalanok.

        Hova fordulhatnánk? Tüdő probléma lehet ez vagy inkább neurológiai?

        Kérem segítségüket. Tisztelettel:
        Paskóné Péter Zsuzsanna

        WEBBeteg szakértő válasza a nehézlégzés témában

        Tisztelt Kérdező! A steroidos kezelést csak átmenetileg javaslom. Leírja, hogy magától szűnik, ami inkább a szervi eltérés ellen szól. A kivizsgálása alaposnak és komplettnek tűnik. A hörgőtükrözés indikációját a kérdésben leírt információk alapján nem látom.Mindenképpen a pszichés stressz kezelése, relaxációs technika elsajátítása kell, hogy az első lépés legyen most. Mozogjon minden nap legalább fél órát. Kérje pszcihológus segítségét is.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-06-15 20:57:36; Megválaszolva: 2010. július 01., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó