• Szívbetegség vagy tüdő?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyámnak a következő eredménye lett a mellkas röntgenen.: Kifejezetten, kb négy harántujjal magasabb helyzetű jobb rekesz. Érdús, pangásos hilusi és parahilaris rajzolat. Jobb oldalon a kisrés keskeny vonalanként kirajzolódik. Balra három harántujjal nagyobb cor. Tüdőgondozóba időpontot június végére kapott!! Belgyógyászati vizsgálata folyamatban. Panasza, nehéz légzés, magas vérnyomás, gyors szívverés. Jobb oldalán való fekvéskor nagyon nehéz légzés. Válaszukat előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező!

        A magasabb jobb oldali rekeszizomállás kivizsgálást indokol. Emiatt van a nehézlégzés és a fekvéskor jelentkező panasz. Első lépésként átvilágítás, mellkas CT vizsgálat szükséges. Kardiológiai  vizsgálat is indokolt, mivel a szív nem tökéletes funkciójára utaló jelek láthatóak a mellkas röntgenen. Keresse fel háziorvosukat.



        Kérdés: 2010-06-10 21:49:53; Megválaszolva: 2010. június 10., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: