• Tüdőszűrés eredménye mit jelent? Nem mondtak semmit

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő, Doktor Úr!

        először el kell mondanom, hogy 2006 szeptemberében nyelvrákkal műtöttek,

        majd sugárkezelést kaptam, az azóta eltelt időszakban a folyamatos ellenőrzés

        semmi kiújulást nem mutatott ki,

        a sugárkezelés mellékhatásainak kezelésén túl (úgy mint a fogak, és a száj nyálkahártya) semmiféle további kezelés, gyógyszer szedése nem volt szükséges

        Nemrégiben, az évenként szokásos ellenőrzést minden konkrét panasz nélkül kibővítettem többek között nőgyógyászati rákszűréssel, mammográfiával, csontritkulás vizsgtal, teljes hasi UHval és tüdőszűréssel, mindent rendben találtak, kivéve a tűdőszűrésen, a tűdőszűrőből átrendeltek a tüdőgondozóba, ott átvilágítottak,

        azt állapították meg, hogy "mindkét oldalon erősebben ábrázolódik a szokásosnál a bordák kereszteződése, 3 hónap múlva kontroll /akkor PA legyen/"

        hiába kérdeztem nem kaptam választ, illetve csak annyit, hogy "nagyon érdekes"

        szeretném tudni, hogy a fenti diagnózis mit jelent, és mi az a PA?

        válaszukat előre is köszönöm

        K. Erzsébet (59éves vagyok)

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkas röntgen témában

        Tisztelt Kérdező!

        A PA mellkas röntgent jelent és a PA rövidítés a felvétel irányáról ad tájékoztatást. A megerősödött bordák leírás nem értelmezhető számomra. Önmagában nem kóros. 3 hónap múlva, ha a mellkas röntgen hasonló oldalirányú felvétel is javasolt.



        Kérdés: 2010-06-04 08:42:57; Megválaszolva: 2010. június 04., 08:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: