• Tüdöbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel.Édesapám tüdögondozoban volt vizsgálaton és szeretném tudni mit jelent a következö eredménye?Status:Spirometria:sulyos komb.légzésbeszükülés.Fiz:pulmok felett kissé gyengültebb alaplégzés hallhato.DigPa:élesszélü bal rekesz,sinusa szabad.Jobb rekesz elmosott kontoru sinusa kitapadt.Rekesz felett tenyérnyi háromszögletü éleskontoru homogén infiltratio láthato.Jobb csucsban meszes residuumok.Bal hilus dusabbnak tünik. Köszönöm,Tisztelettel:Sotkovszkiné

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőbetegség témában

        Tisztelt  Érdeklődő !

        A rtg  elváltozás  a leirás  alapján megfelelhetne  egy  aktuálisan  zajló  tüdő -és mellhártagyulladásnak,  de   korábban  zajlott  gyulladás  maradványa  is  lehet - a klinikum és  a  rtg. előzmény  az  irányadó.A bal  tüdőkapu  részletesebb  kivizsgálást is  igényelhet,  de  itt  is  a rtg. előzmény  az  irányadó.  A sulyos komb.légzésbeszükülés   jelentős  obstruktiv és  restriktiv    ventillatio károsodást  jelez.

         



        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010-05-05 09:15:26; Megválaszolva: 2010. május 05., 09:15

        Tudjon meg többet: tüdőbetegség
      • Kérdések és válaszok a témakörben: