• Sarcoidosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Nemrégiben én voltam röntgenen, majd mellkas ct-n. Azt írták a papíromra, hogy "nagy valószínűséggel sarcoidosis". Már utána néztem miféle betegség is ez. Már azt tudom, hogy kórházi kezelés nélkül sajnos nem úszhatom meg. Azt mondta az orvosom, először majd mintát vesznek, hogy tényleg az a betegség-e. Az lenne a kérdésem, hogy milyen vizsgálatokat fognak rajtam végezni? És ez mennyi idő, míg bent kell a kórházban feküdnöm? Illetve ha megbizonyosodnak arról, hogy ez a bajom,  akkor a gyógyszernek (szteroid) milyen mellékhatásai lehetnek? Köszönöm! Tiszt.: Beatrix

        WEBBeteg szakértő válasza a sarcoidosis témában

         Tisztelt Érdeklődő !

        A "nagy  valószinüség"  még  nem  jelent  bizonyságot,   de a  feltételezett   betegségnek 1  évig  spontán  regressios  ( gyógyulási )  hajlama  is  lehet.

        Valószinü,  hogy a mintavételt  követően  már  otthonában  várhatja  meg  az eredményt. Az esetleges  terápiáról  csak  ezután  tudunk  ( ill tud a kezelőorvosa  )  nyilatkozni.

          


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-05-05 09:26:50; Megválaszolva: 2010. május 05., 09:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: