• Szén-monoxid

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2009.jun 7-én a Városligetbe az egézségnapon csináltak egy un, szénmonoxid vizsgálatot /kilégzést/ és ez 9-es szintü lett. Nem dohányoztam soha, a környezetemben nincs is dohányos, Bp. Kertvárosi részében /XVII.ker.lakom-igaz panelba/. Mivel nyugdijas vagyok nem is járok be mindennap a városba. Tavaly májusban infarktusom volt és idén februárbn instabil anginám. Kérdésem van-e valami teendöm.A szivmüködésbe okozhat-e gondot? Szükséges-e tüdőgyógyászhoz fordulni vagy kardiologushoz? Egyébként nincs semmi panaszom.

        WEBBeteg szakértő válasza a szén monoxid témában

        Tisztelt Kérdező!


        A szénmonoxid egy dohányosoknál használt teszt, ami, ha emelkedett, akkor dohányzás és passzív dohányzás mellékhatására utal. Más alkalommal nem vizsgálták a jelenlétét, igy nem ismert, hogy más betegségben is emelkedett lenne. Szerintem, ha Önnek nincs semmi panasza, csak ennek a labortesztnek az alapján ne csináljon semmit és ne tegyen mást, mint az eddig alkalmazott kontroll vizsgálatokat kardiológián, amit az instabil angina miatt tenne máskülönben.

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-06-08 15:24:12; Megválaszolva: 2011. október 05., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: