• Nehézlégzés+Mellkasi panaszok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr! Az alábbi problémával kapcsolatban kérem a szíves segítségét: 26 éves vagyok. Elég gyakran tör rám nehézlégzés (nem tudok elég levegőt venni, mintha a tüdőm kapacitása valami miatt hirtelen kisebb lenne) este, reggel, valamikor egész nap végig (kilégzéssel nincs probléma), továbbá a mellkas közepén a szegycsontnál hirtelen furcsa, szokatlan nehezen definiálható fájdalmat érzek ami azonnal el is múlik (nem tudom, hogy a két tünet összefügg-e). Voltam kardiológusnál aki az alábbi vizsgálatokat végezte el: - normál EKG - terheléses EKG - szívultrahang - 24 órás EKG - 24 órás vérnyomásmérés Eredmény: a vérnyomásom átlagban 120/70 egy alkalommal ment fel 148/valamennyire (bár akkor a munkahelyen voltam), a pulzusom volt egyszer magas (140 fölött) ekkor viszont egy Céges rendezvényen sok alkoholt fogyasztottam. Pulzus átlag 75 volt. Concor 5mg-ot írt ki (napi fél tabletta), hogy amíg a sportot újrakezdem addig szedjem. Továbbá beutaltak tüdőgondozóba a légzésprobléma miatt ott légzésfunkciót vizsgáltak (bár ekkor pont nem volt nehézlégzésem). Neplit Easyhaler-t írtak ki ami semmit nem használ. 3 alkalommal csináltak vérvételt és vizeletvizsgálatot, a koleszterinem 5,3 a pajzsmirigy eredményekre még várok. Kérem segítsen, mert ez a nehézlégzés nem akar múlni és komolyan aggódok, hogy valami komolyabb betegség áll a háttérben... A kardiológiai vizsgálatok allatt végig nehezen tudtam levegőt venni. Ez a szegycsont mögötti hirtelen fájás újkeletű, korábban más mellkasi fájásaim voltak amik mostanában elmúltak. A kardiológus tanácsára elkezdtem szedni magnézium pezsgőtablettát. Kb 2 hónapja heti 2-3 alkalommal kondizok és 2-3 alkalommal 20-30 percet szobabiciklizek (a nehézlégzés nem csökkenti a teljesítményemet). Ön szerint mi okozhatja ezeket a panaszokat, ami egyre jobban kihat a mindennapjaimra. Válaszát előre is megköszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nehézlégzés témában

        Tisztelt kérdező!


        Az én véleményem az Ön által leírtak után, hogy nehézlégzését inkább feszültség, pszichés túlterhelés és a folymatos stressz okozza. Mivel én tüdőgyógyász és allergológus szempontból nézem az Ön problémáit úgy gondolom, hogy terheléses légzésfunkciós vizsgalatot kéne még elvégezni és ennek alapján dönteni mi is áll a háttérben. Addig pedig, ha nem használ a Neplit akkor ne is szedje. Mozogjon a szabadban, sportoljon, kapcsolódjon ki,  Ön számára kellemes dolgokkal foglalkozzon szabad idejében.

        Tisztelettel:Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-23 09:08:47; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó