• Kérem ha tud segitsen sürgős levél

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Nő! kidderült hogy nem megfázás hanem virust kaptam el a hangom már visszajött de még nagyon sürün köhögök ugy hogy szinte már fáj a torkom miatta de az este nagyon megijedtem mert ilyen dolgot még soha nem tapasztaltam néha zöldes nyálka szakadozik fel a torkomrol ezt eddig rndbe van de az este a nyákban ami felszakadt nagyon halvány vércirádákat találta szeretném még hozzátenni hogy már néha erőltetet a köhögésem nyugtasson már meg hogy semmi komoly baj nincs csak annyi lehet hogy megerőltettem a torkomat azóta többször szakdt fel nyálka de abban már nem fedeztem fel kérem levelemre minnél hamarabb válaszoljon meg egy kérdésem lenne még ez az ugynevezett kanalas khöhögéscsillapitó sötétbarnás folyadék elmulasztaná nekem mert más gondom már nincs vagy valami vénynélküli gyógyszert tudna ajánlani várom levelét! hozzátenném nem vagyok erős dohányos mert 2 hétben esetleg 1 szálat ha elszivok de az is ritka eléggé ideges vagyok amiat a halvány vérciráda miatt kérem tekintse már levelem soron kivül válaszoljon már köszönöm további jó munkát kivánok tisztelettel:Szalka György

        WEBBeteg szakértő válasza a légcsőhurut témában

        Tisztelt György,

        Valószinű erős torok és légcső hurutja van. Viszont a zöldes köpet arra utal, hogy bakteriális fertőzése van, ezért erre antibiotikus kezelést kellene szedni, amit vény nélkül nem kaphat meg. A legjobbak: amoxicillin+clavulánsav, cefuroxim stb. A vércsíkos köpet arra utal, hogy erős a gyulladás. Feltétlenül keresse fel háziorvosát, aki majd kanalast kiír Önnek. Ne halogassa, mert lehet rosszabb is, ha most nem kap antibiotikumot és köptetőt ( acetylcystein).

        Tisztelettel:
        Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-05-22 11:34:48; Megválaszolva: 2011. július 29., 08:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: