• Tüdőrák tünetek? :(

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        15 éves vagyok.másfél éve dohányzom.Az útóbbi hetekben nagyon köhögtem , légcsőgyulladásom volt, ez 2 hét alatt gyógyszeres kezeléstől elmúlt.Eltelt 3 hét és azóta köhögön gyengén, de tüdőből.2 nappal ezelőtt elkezdett fájni a hátam fentről derékig.fáj a hónam alatt az oldalam.
        Ez tüdőrák okai lehetnek? nagyon félek már, le is szokok a dohányzásról. köszönöm előre is válaszát.

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Kedves aggódó kamasz!


        A lehető legokosabb dolog, amit tehetsz,hogy abbahagyod a dohányzást! Azt hiszem már így is sokat ártottál magadnak!
        De nem valószínű,hogy tüdőrákod lenne. Lehetséges,hogy a dohányzástól megviselt légutaid nehezen jönnek rendbe egy vírusfertőzés után.Jó lenne tudni,hogy van-e lázad,köpetet ürítesz-e,milyen gyógyszereket szedtél eddig? Én azt javasolom,hogy keresd fel a háziorvosodat,mondd el a panaszaidat,és lehetőleg készüljön egy mellkas röntgen felvétel. Ennek lelete sokmindenre választ fog adni,többek között a félelmeidre is megnyugtató feleletet kapsz.

        Üdvözlettel: Dr. Földes Krisztina, gyermekgyógyász-pulmonológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-05-28 09:17:38; Megválaszolva: 2011. október 04., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: