• Tüdőrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 19 éves diák vagyok. Már pár napja (körülbelül 3-4) fájdalmat érzek a jobb felem mell körüli részén. A kezdeti napokban a lapockám illetve a hónalja és mell területén az izomlázhoz hasonló érzést éreztem. Ez szerencsére csillapodott, de a jobb felemen még mindig érzek valami kellemetlen, néha tompa máskor élesebb fájdalmat, amely mintha a bordák közül sugározna, mintha a tüdőm szúrna. Néha a jobb kezem is picit elzsibbad. Légzés nem vált ki semmilyen fájdalmat. Ez lehet tüdőrák előjele? Napi 3-4 szál cigarettát szívok durván 2.5 éve dohányzom. Szerencsére már leszokóban vagyok, elég volt! Válaszát köszönöm! Ábrahám Gyula

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Gyula!


        Csak gratulálni tudok, hogy leszokott a dohányzásról, de tüdőrákja semmi esetben sincs. Az nem is fájdalommal kezdődik és nem 19 évesen. Valószinű valamilyen izomláza, vagy izom és izületi panasz okoz mellkasi fájdalmat. Ezt egy virusfertőzés is okozhatta, ami már lezajlott vagy valamilyen más fertőzés. Ha tartósabban fennáll el kéne menni orvoshoz, mert ilyen esetekben a vizsgálat nagyon sokat jelenthet és sokszor csak ez képes kideríteni az okot.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-15 16:10:17; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: