• Bal oldali hátfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

        30 éves lány vagyok. Múlt hét elején torokfájással kezdődött a betegségem, amihez a hét végére köhögés is párosult első és bal hátsó tüdőfájdalommal. Vasárnap belázasodtam, így hétfőn elmentem a háziorvoshoz. Meghallgatott, felírt Avelox (öt darabos) gyógyszert, és paxirasolt, elküldött röntgenre. A röntgeneredmény: bal oldali csúcson árnyék látható és speciális gyulladás nem zárható ki.

        Ma péntek van, bevettem az utolsó  Avelox gyógyszert is. A köhögésem alig csillapodott, és a hátfájásom bal oldalon felül még erősödött (normál helyzetben is érzem, de főleg köhögésnél).

        Aggódom, hátha más jellegű betegségem van. Lehetséges, hogy daganat?

         

        Tisztelettel

        WEBBeteg szakértő válasza a hátfájás témában

        Tisztelt Kéredező!


        A röntgenen leírt árnyék alapján tüdőgyulladás és/vagy tbc merül fel. Valószinű még szüksége lesz kezelésre a teljes gyógyulásig. Küldjék el tüdőgyógyászhoz. Daganat, legalábbis a leírás és fiatal kora miatt nem merül fel. Jelentkezzen minél hamarébb tüdőgyógyásznál, hogy a megfelelő vizsgálatokat és kezelést elkezdhessék.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szerkesztőség

        Kérdés: 2009-04-16 10:50:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 09:29

        Kövess minket a facebookon!
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves doktornő! Gyermekem, aki 12 éves szeptember óta atlétikázik versenyszerűen. Észrevettem, hogy hosszabb kb.3-7 km közepesen intenzív futás után oldalát fájlalja (szúr), illetve pár másodperpercig hangosan, sípolva veszi a...