• Autoimmun betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        23 éves fiúyok.Meg decemberben volt egy mellhartya gyulladasom amit akkor nem vettek eszre es nem kezeltek.Ezt követően 3x volt torokgyulladásom 1 hetes intervallumokkal.Decembern volt egy 2 hetes idöszak amikor folyamatosan höemelkedesem volt majd ezt követöen elkezdett mindenem fajni az izületeim 2 napig es ezt követöen a csontjaim sajogni kezdtek, föleg a sipcsontom könyököm csuklom es ugy igazabol a csontjaim vege. Az izületi fajdalmak elmultak de föleg a sipcsontjaimon megmaradt a sajgas. Csinaltak egy vervetelt amin minden rendben volt. Marcius elejen sikerült eljutnom egy olyan tüdögyogyaszhoz aki vegre hajlando volt atvilagitast csinalni es elkezdtük kezelni a mellhartyamat.Ismet elkezdtek fajni az izületeim egy 2 napig majd a csontjaim föleg most a kulcscsontom illetve a vallam csontvege. Beszedtem az antibiotikumot illetve a szteroidot amit kaptam. A mellhártyám szépen gyógyul azonban az izületi és csont fájdalom még előjön. Vetek vért mycoplasma és chlamydia szerológiára aminek az eredménye még nem jött meg. Érdeklődnék hogy ezek a tünetek utalhatnak e autoimmun betegségre? vay csak egy vírusfertőzés elhúzódó hatása ez?esetleg a hosszú idig nem kezelt mellhártya gyuladás szövődvénye? SEgítséget előre is köszönöm: András

        WEBBeteg szakértő válasza a ízületi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!


        Fiatal férfiaknál gyakran előfordulhat mellhártyagyulladás, melyet az okától függően kísérhet izületi és/vagy csontfájdalom. Ha antibiotikumra és szteroidra szépen javulnak panaszai, meg kéne nézetni egy ASO-t ( antistreptolysin O) és természetesen SLE (szisztémás lupus erithematodes), és RA-ra(reumathoid arthritis) is. Igaza van, panaszainak hátterében lehet autoimmun betegség is, de lehet, csak egy banális Streptococcus, Mycoplasma, vagy Chlamydia fertőzés is.
        Meg lehet nézetni ezeket a laborokat és tisztázódnak az okok, vagy az ok.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-05 21:33:33; Megválaszolva: 2011. szeptember 23., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: