• Állandó izzadás és gyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornó!

        62 éves nő vagyok.Krónikus hörghurutom van 6 éve. Tavaly télen majd egy hónapig gyógyultam ki az influenzából, azóta állandóan erős izzadásom van,a legkisebb mozgás esetén is, éjszaka is többször át kell öltöznöm. Úgy érzem,mintha a mellemen ülne valaki...Az izzadtság csípi a bőrömet. Állandóan fáradt vagyok, sokat alszom nappal is. Idén beoltattam magam az influenza ellen, de elkapott a járvány 39 fokos lázam volt erős köhögéssel, köpet nélkül. Egy hét után kaptam peniclinszármazékot, ekkor lement a lázam, de nem múlt el a hátfájásom.Újabb antibiotikumot kaptam. A röngen szerint jobb oldalon a szívrekesz szögletben inhomogén beszűrődés van. Hőemelkedésem nincs, köpetem nem volt. Háziorvosom két hónap múlva javasol ismételt röntgent.Nem mút el a hátfájásom.

        Kérdésem, hogy várjak és próbáljak együtt élni ezzel, vagy keressek tüdőgyógyászt, akinek jobb berendezései vannak?

        Köszönettel:

         

        Kiss Gyuláné

        WEBBeteg szakértő válasza a hörghurut, izzadás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Önnek a krónikus hörghurut miatt légzésfunkciós vizsgálatot kell végezni és a szükült hörgőket kezelni hörgőtágítókkal, köptetőkkel. Az antibiotikum nem segít ezeken a panaszokon, csak, ha lázas és sárgás köpete van. A jobb oldali szív-rekesz szögletben észlelt árnyék miatt végeztessenek egy CT-t, hogy zárják ki más okát a tüdőgyulladásnak.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-02 19:38:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 11:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: