• Van-e megoldás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kb 2 éve egyszürés alkalmával emeltek ki , majd visszarendeltek kivizsgálásra, onan elkültek egy CT-re mejnek eredményével visszamenve TBC-re gyanakodtak , és beutaltak korházba kivizsgálásra , ahol köpet,és tüdötükrözést végeztek, amelyek közül egyiksem mutatta ki a TBC-t, majd ezekután egyre sürübben kaptam gyulladást és éreztem mellkasi fájdalmat amelyel megint párzor visszakerültem a korházba, majd végeztek egy túbiopsziat is ami szintén nem hozott semilyen eredményt hogy mi is lenne a gond, ujabb Ct-felvétel készült amit már elkültek egy másik szakorvoshoz aki arteriovenosus fistlát (érmalformáciot) állapitott meg!

        Na itt egy ideig azt le is zárult a dolog , majd mikor kb 1 éve véres köpetem jelentkezett , megint korház bennfekvés, majd elrendelték a mütétet, ami elött még elkültek vizsgálatokra hogy megnézzék mekkora területen van a baj, tüdöizotop és DSA vizsgálatot végeztek, na azt itt jön megint a meglepi, odézem a leletet:Mindhárom fázisban szabályos artériás képek láthatoak, korai vénás megtelödés nem volt megfigyelhetö!

        Ennek az eredményével visszamentem és igy a mütétböl nem lett semmi! Sajnos vérköpéseim azota is vannak és kisseb nagyok mellkasi fájdalom , de semmi gyogyszeres terápiat nem kapok vagy hogy majd mi lesz a következö lépés!

        Elsösorban az felöl szeretnék érdeklödni , hogy ön mit javasol, esetleg valami gyogyszer, vagy vanm valami megoldás?

        Segitségét elöre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a véres köpet témában

        Tisztelt Kérdező!


        Értem és megértem problémáját, hogy több mint 2 éve nem tudja és nem tudják megmondani Önnek, hogy mi az a folt, ami miatt kiszűrték és sem tbc, sem daganat, sem arteriovenosus fisztula, de mégis vérzik. Sajnos mivel nem látom a CT felvételét nem tudok komolyabb véleményt mondani csak találgatok és tapasztalataimra hagyatkozok.

        A vérköpésnek biztos valamilyen oka van, ez ritkán, vagy egyáltalán nincs ok nélkül. Leggyakrabban : tüdőrák, tbc, embólia vagy valamilyen gyulladás lehet az oka. Ha nem sikerült kimutatni, hogy tbc és daganat a tűbiopsziával sem, az csak annyit jelent, hogy a kivett részben sem egyik, sem másik nincs. De mi van az árnyékkal? Az változott? Kisebb lett?, nagyobb lett?, csak annyit tudunk róla, hogy vérzik. Lehet, hogy embólia maradványa és ezért nem lehet róla kimutatni, hogy tbc vagy tumor, mert nem az. Ennek ellenére, nagyon nehéz jól dönteni. Az ismeretlen eredetű mellkasi árnyékokat, ha hosszasan jelen vannak ki kell venni, ha ebbe a beteg is beleegyezik, mert nem lehet tudni mi az. Sajnos előfordulhat, hogy felesleges műtétnek vetik alá, de legalább a legveszélyesebbtől megszabadulhat, hogy daganat vagy sem. Nehéz egyértelmű választ adni, mert akik látták Önt azok is bizonytalanok, pedig tényleg alaposan kivizsgálták. Azt tanácsolnám tartsa orvosaival a kapcsolatot és kérdezzen rá a műtéti megoldás lehetőségére is.


        Tisztelettel:

         

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-08 21:46:22; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: