• Leflokin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        Ma a háziorvosom felírta a Leflokin nevű /5db 500mg-os/ tablettát erős köhögésemre. Azt szeretném tudni, hogy okoz-e komolyabb mellékhatásokat, ha alkoholt fogyasztok a szedés ideje alatt? /a betegtájékoztatón nem láttam feltüntetve/

        Köszönöm segítségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező!


        A gyógyszerek és alkohol fogyasztás kérdésésre nehéz válaszolni. Kevés gyógyszer van aminek hatását az alkohol befolyásolja, de a felszívódásban és a májban történő lebontásában zavart okozhat. Az egyik ilyen veszély, hogy nem fejti ki a hatását, amiért felírták. Így fölöslegessé válik a gyógyszer szedés, a betegség nem gyógyul és a ráköltött pénz is kárba vész. A köhögésére  felírt antibiotikum esetleg nem fejti ki hatását, ha alkoholt is fogyaszt mellé. Nem ismerem az okát amiért antibiotikumot kapott, milyen jellegű a köhögése, de ezt általában  valamilyen légúti nyálkahártya gyulladás okozza. Erre, ha alkoholt iszik, akkor a vérbőség fokozódik és nem igazán tesz jót a gyulladásnak. De nem abszolút ellenjavallt. Betegség alatt viszont jobb, ha kivárjuk míg meggyógyul és utána lehet nyugodtan alkoholt is fogyasztani.

        Tisztelettel:
                            Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-05 21:05:52; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 13:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: