• Tüdőembólia, tüdőgyulladás, véres köpet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        A férjem köhögéssel, fulladással, és magas pulzusszámmal, véres köpettel került kórházba. Ott azt mondták, hogy tüdőgyulladása, "A" vírusa és lehethogy tüdőembóliája van. Nem kelhetet fel az ágyból. Most már száraz mellhártyagyulladása is van. Most azt mondják az orvosok, hogy lehet nem is volt embóliája, csak a nagy gyulladástól volt magas a DDT értéke a vérben. Állítólag már a véreredménye jó, és UH vizsgálattal sem találtak nála semmi belső bajt.

        A kérdésem az lenne, hogy milyen vizsgálattal lehetne konkrétan megállapítani, hogy volt-e vagy van-e tüdőembóliája?

        Válaszát előre is köszönöm!

        Judit

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőembólia témában

        Tisztelt Kérdező!


        A tüdő emboliát angio CT-vel lehet igazolni. Egyáltalán nincs kizárva, hogy férjének emboliája volt, de a kezelés hatására feloldódott. De CT nélkül ezt nem lehet igazolni, tudniilik a tüdőgyulladás is társulhat lázza, véres köpettel, mellhártya gyulladással és emelkedett D-dimer értékekkel, ami a fibrinogén degradációs elemeit jelenti és gyulladásban, de főleg emboliában emelekedett. Meg kell találni a forrást, honnan eredt, az alsóvégtagi mélyvénák és a periprosztatikus vénák szoktak leggyakrabban okozni az emboliát.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-20 15:01:14; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 08:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlettel! Öt nappal ezelőtt nagy takarítás csináltam hypóval. Egy üveggel használtam el zárt helyiségben. Körülbelül két órát takarítottam. Nem kevertem semmivel a hypot csak egy kis vizet tettem hozzá. Az orromban még este is...
        Tisztelt Doktornő! Allergiás panasszal kapcsolatos kérdéssel fordulok Önhöz. Az orrom hónapok óta szinte folyamatosan el van dugulva, azon levegőt elég korlátozottan kapok. Orrfolyás minimális van csak. Egy ideig a Cetrizin EP-t (10mg) szedtem,...
        Udvozlom! Elore is bocsanat a helyesirasert, csak telefonrol irok. Arra lettem figyelmes, hogy neha neha ha köpök egyet otthon a csapba van hogy nagyon picit veres. Fogmosaskor szinte mindig. Ami erdekelne, hogy amikor nem fogmosas kozbe verzik az inyem,...