• Mi a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Január első hetétől egyfolytában náthás vagyok. Hol a hátam fáj, hol az egyik, hol a  másik fülem, és 1-2 naptól eltekintve folyamatosan folyik az orrom, de olyan szinten, hogy a legváratlanabb pillanatokban is elcsöpög. Naponta 500 mg C vitamint szedek és 5 ml Aloe Vera juicet fogyasztok. Házi orvosom tanácstalan, bár  nem küldött semmilyen vizsgálatra.  Naponta 10 órákat  dolgozok és egyre inkább megvisel ez az egész.

        Előre is köszönöm válaszát.

        Musuka

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a légúti fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező!


        Sajnos a felső légúti vírus fertőzés szokott ilyen elhúzódó panaszokat okozni. Ilyenkor a tüneti kezelés megkönnyítheti életét. A C vitamin és az Aloé Vera az rendben, azokat folytassa. Az orrára kéne szedni napi 1x1 Claritine akut-ot, és 4x2 Bioparox sprayt az orrába és torkába befújni. Amennyiben ezekre sem szűnnek panaszai, akkor antibiotikumot kéne szedni. De mielőtt ezt tenné labort is kéne csinálni, hogy a CRP-je( gyulladást jelző labor) magas v agy sem. Amennyiben magasabb mint 25-30 akkor kell antibiotikum, ha alacsonyabb akkor nem.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-02-02 21:28:43; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 08:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: