• Nyomás a fejben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr! Magas vérnyomás problémám van évek óta amit már napi 2 tritace hct 5 tel próbálok karban tartani(néha magas pulzusnál negyed 50es betaloc)...egy ideje köhögök ami asztmával és házipor poratka allergiával párosul...ez a száraz köhögésem nem nagyon akar elmúlni...tündőgondozó nem találtak semmit...és ami a legkellemetlenebb,h előszőr az erőltetett száraz köhögésekkor majd már a mélyebb levegővételekkor is nyomást érzek a fejemben 2-3 napja! Ez egyrészt kellemetlen másrészt meg idegesítő és eléggé megijedtem tőle! Mi lehet a bajom?!?!? Mihamarabbi segítőkész válaszát nagyon köszönöm előre is! Üdv

        WEBBeteg szakértő válasza a száraz köhögés témában

        Tisztelt Kérdező!


        Ha asztmás akkor lehet, hogy a terápia nem teljes és azért köhög, vagy refluxa van, a gyomorból időnként visszajön a sav a nyelőcsőbe és ez is okozhat hasonlóan köhögést. Ami a legvalószinűbb, hogy a Tritace okozza köhögését. Az ACE gátló csoportba sorolt gyógyszerek, köztük a Tritace is, 20%-ban száraz köhögést okoz. Ilyenkor váltani kell olyan gyógyszerre ami rendben tartja a vérnyomását, de nem okoz köhögést. A Diovan, vagy a Diovan HCT 2x80mg is megoldhatja ezt a kérdést, igaz ez egy kicsit drága szer, de nem okoz köhögést.

        Beszélje meg háziorvosával és cseréljék ki a Tritace-t és pár nap múlva megszűnik a köhögése. Ha nem, akkor a válaszom elején javasolt dolgokat tisztázzák. Megfelelő-e az asztma kezelése, kap inhalációs szteroidot, leukotrien antagonistát? Vagy nézzék meg a gasztroenterológián, hogy nincs refluxa, mert, ha van, akkor a protonpumpa gátlók ( Lansone, Lansoprol, Cotroloc, Pariet, Refluxon stb.)megoldhatják panaszait.


        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-26 17:01:56; Megválaszolva: 2011. augusztus 26., 10:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: