• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

         

        34 éves budapesti nő vagyok. Nem dohányzom, másfél éve jártam tüdőszűrésen ami negatív lett. 4 évvel ezelőtt volt egy ronda köhögéssel járó fertőzésem ami közel 2 hónapig tartott, szedtem rá köptetőt és antibiotikumot. Azóta sem köhögök, azonban hónapok óta a jobb mellem mögött - főként hanyatt és oldalt fekve -tompa fájdalmat érzek és néha mintha nem jutna kellő mennyiségű levegő a tüdőmbe. Ez az érzés helyzetváltoztatást követően normalizálódik.3 héttel ezelőttig nem volt gyakori, nem is tulajdonítottam neki jelentőséget, az utóbbi néhány héten azonban már naponta többször is éreztem a fájdalmat és most már nyugtalanít. Házi orvosnál jártam, de még csak meg sem vizsgált mivel nem köhögök és nem vagyok lázas. Szerinte csak fáradtság okozza. Visszamaradhatott valami esetleg az évekkel ezelőtti fertőzésből? Akkoriban 7 hónapos terhes voltam a második gyerekemmel és bizonyára nem mertem erőteljesen köhögni sem. Nem vagyok beteges ember, évek óta csak szűrővizsgálatok miatt jártam orvosnál. De most úgy érzem valami nincs rendben, a fáradtságot pedig mint diagnózist nem tudom elfogadni. Kihez forduljak? Mi lehet a baj?

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!


        Az nem valószinű, hogy 4 év után most okozzon panaszt a visszamaradt gyulladás, de azért egy ismételt mellkas felvételt készíttessen magáról. Azt gondolom inkább gyomor vagy epe bántalmak állhatnak panaszai mögött, ezért meg kéne ezt is vizsgálni egy hasi UH vizsgálattal és egy gyomor Helicobacterium vizsgálattal ( urea kilégzési teszt)
        Más ötletem egyelőre nincs. Ha nem derülne ki panaszainak oka még írjon.


        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-16 13:22:04; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 09:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: