• Kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! A következô tuneteim vannak amire szeretnék egy diagnózist magyarázatot kapni. Néhány éve álandósult mellkasi szúró érzés de érdekes hogy csak este háton vagy baloldali fekvô pozicióban. Tulajdonképen nem is tudok csak a jobb oldalamon aludni (EKG, tüdô röntgen nem mutatot ki semmit). Gyakori éjjeli felébredés köhögô roham orrfujás, reggel a nyelvem borzasztó lekaparható lepedékes de nagyon kellemetlen, a száj izem és leheletem is reggel tájt nagyon rosz tôle, állandó megfázási tünetek: orrcsorgás, tüszentés. Mi lehet ez? Ellôre is köszönöm válaszát

        WEBBeteg szakértő válasza a mellkasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező!


        A mellkasi szúró érzés nem  lehet egyéb egy gerinc vagy gerinc melletti izom görcsénél. Viszont a többi tünetei érdekesek és több lehetőséget is felvetnek, melyeket ki kéne vizsgáltatni.
        1) Allergiás rhinitise és vagy asthmája van és ezek éjszaka tüneteket okoznak.
        2) Reflux oesophagitise lehet. Ez a nyelőcső és gyomor közötti záróizom elernyedését jelenti, ami lehetővé teszi, hogy a gyomor savas bennéke a nyelőcsőbe kerüljön és ez száraz köhögést, fulladás érzést és nehéz lehelletet okozhat.
        3) Alvás közben vagy az orr dugulása, vagy horkolás miatt nyitott szájjal alszik és emiatt szárad a szája.
        Elképzelhető, hogy mind három lehetőség fennáll, vagy keverednek, vagy csak egyik van jelen.
        Menjen el egy tüdőgyógyászhoz és ilyen alaposággal, ahogy ezt nekünk írta mondja el panaszait és remélem megtalálják a gyógyírt panaszaira.


        Tisztelettel: 

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-01-11 21:39:52; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: