• Lehet-e tüdőrák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím ! Édesanyám 70 éves, aki pár nappal ezelőtt eszméletlen állapotban feküdt egész éjjel a földön és reggel ödémás arccal, hörgő légzéssel és 18-as cukorral találtak. Agyvérzés kizárva, a cukorját helyrehozták. Az eddigi magas vérnoymása is rendben volt. Egy rtg. felvétel foltot mutat a tüdején, ami a leírtak szerint nem gyulladásos eredetű, ezért dec- 05-re Ct-re van előjegyezve. Elképzelhető, hogy az ödémás arc, nyak és kicsit rekedtes hang hátterében nem a cukor áll, hanem tüdő tumor? Igaz, hogy pár nap múlva megtörténik a Ct vizsgálat, de az eü-ben dolgozó nővérem szerint már tiszta áttét. Szerintem ennek megállapításához nagyon sok vizsgálat kell és ez így nem megállapítható. Majdnem egy hét telt el a rosszulléte óta, ami nagyon súlyos volt és másnap már egyedül fürdött, evett és már szépen beszélt. Rosszullétére nem emlékszik, csak arra, hogy négykézláb el akart érni a telefonhoz és nem tudott megszólalni. Üdvözlettel: Balogné Kovács Renáta Szolnok

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőrák témában

        Tisztelt Baloghné!

        Azt hiszem édesanyja rosszullétét, mégis valami akut történés okozhatta, ami nagyon gyorsan rendeződött. Ez vagy a cukor, vagy egy múló agyérgörcs (TIA) vagy mindekettő együtt. Ha nem tüdőgyulladás, akkor az majd a vizsgálatokkal kiderül mi lehet, habár a rekedtség az lehet tüdőtumor tünete. Jól mondja ennyi vizsgálattal nem lehet ezt biztonsággal kimutatni. Örülök, hogy édesanyja gyorsan rendbejött. Hátha ez a rosszullét idejében rávilágított egy daganatra és időben még kezelni lehet.

        Tisztelettel: Dr. Brugós László pulmonológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-12-02 16:47:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 14:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: