• Tüdö

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor (ur) nö)! nem rég jöttem ki a pulmonologiai osztályrolerös fuladás és köhögéssel vitt a roham mentö ott meg állapitott betegségemre szeretnékértelmes választ kapnihogy az asztmán kivülmilyen tüdö betegségem van mert én nem értem idült obstruktiv tüdöbetegség a bal csucsban pleuracallus van a jobb csucsban diszkrét spec.residuumoklátszanak kérem válaszolja meg öszintén a választ a családban apai ágon mindenki rákban halmeg nincs kivétel ez alol elég a polip daganat a vastag bélbe de már félek az ujjabb vizsgálattol a tüdömre várom öszinte válaszát üdvözlettelildikó

        WEBBeteg szakértő válasza a asztma témában

        Tisztelt Ildikó,
        Minden rendben van a régi, eddig ismert betegségein kívül semmi fontos és súlyos nem társult. Az asztma egy krónikus betegség, de idővel, főleg, ha az illető dohányzik is, de lehet enélkül is kialakulhat egy obstruktív tüdőbetegség, amit jelenleg magyarúl is COPD-nek nevezünk és ami olyan mint az asztma csak nincsenek rohamok és a hörgőtágítók is mérsékeltebben hatnak. Erre az eddigi kezelés megfelelő és hatásos lesz. Amit a pleura callusról és régi spec.maradványról ír, azok régi, valószinüleg fiatalkori tbc maradványai. Ezek gyógyult folyamatokat mutatnak, ezeknek nyomai és nem rákos daganatok.


        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-12 15:06:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: