• Tüdőembólia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr ! Férjem ma 4 éve tüdőembóliát kapott. Az oka ismeretlen. Jelenleg rokkantnyugdíjas, és a nyugdíját könnyebb fizikai munkával próbálja kiegészíteni. Pl. méhészkedésnél segítkezik. A család most azt szeretné, ha a mezőgazdasági gépeiket átfestené. Olajfesték, benzines hígító, lenolajkence amikkel dolgozik, illetve dolgozna. Kérdésem, hogy zárt térben ilyen anyagokkal dolgozhat-e? Mennyire ártalmas ezek belégzése egy ilyen betegség után? A visszamaradt probléma nehezebb tárgyak emelésénél, vagy meredek utak megtételénél jelentkezik. Ilyenkor elfogy a levegő nála. Köszönöm válaszát. Tisztelettel: Szűcs Csabáné

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőembólia témában

        Tisztelt Szűcs Csabáné!


        A tüdőembolia, még , ha le is zajlott, akkor is egy bizonyos része a tüdőnek kiesett a működésből, igy csökkent a tüdő oxigénfelvételének kapacitása. Ez a terhelésre fokozódik. Gyanítom, hogy a férjének még obstrukctiv betegsége is van, ami szintén a terheléskor jelentkezik és azért van, mert a tüdő nem képes elég oxigént biztosítani szükség esetén. Én úgy gondolom, hogy zárt környezetben, ha szagos, erősen párolgó festékekkel van dolga ez ártana a légzésének és nehézlégzés jelentkezne. Önmagának a lezajlott emboliának nem ártana, de, ha amúgy is fullad terhelésre, a festékekekkel való munka biztosan megerőltetés lenne a számára. Az enyhébb fizikai munkák nem ellenjavaltak, de az ilyen légzőkárosító hatásokat kerülje.


        Tisztelettel:

        Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-11-11 17:17:41; Megválaszolva: 2011. augusztus 15., 12:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: