• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdv! 74 éves édesanyám napok óta köhög, közben alhasi erős fájdalmai is voltak. Magas a vérnyomása és vércukorszintje, amire nem inzulint, hanem gyógyszert szed..időnként sok váladék is ürül köhögéskor.Nem náthát! Köszönöm előre is a választ:)

        WEBBeteg szakértő válasza a hörghurut témában

        Tisztelt Kérdező!


        Ha édesanyja eddig nem köhögött, akkor megfázhatott és kapott egy hörghurutot, főleg, ha váladékot is ürít köhögéskor. Erre köptető a megfelelő kezelés ( ACC, Fluimucil, Sputopur stb). Ha ezekre nem szűnik meg, akkor kéne készítettni róla egy mellkas felvételt, hogy nincs olyan tüdőelváltozása ami okozná a köhögést. Ha itt sincs megoldás, akkor még két helyen kéne keresni. Vérnyomás ellen, ha Tensiomin, Ednyt, Renitec, Coverex, vagy hasonló ún. ACE gátlót szed, ezek is köhögést okozhatnak. Erre az a megoldás, hogy kihagyja és szed helyette olyat, ami nem okoz köhögést, de a vérnyomást megfelelő értéken tartja. Még, ha sok a gyomorsava, ez is okozhat köhögést váladék felköhögéssel, ezt reflux betegségnek hívják és a gasztroenterológián vizsgálják.


        Tisztelettel:

        Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-30 16:41:45; Megválaszolva: 2011. augusztus 12., 08:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: