• Folt a tüdőn, tüdőműtét

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        műtét elött állok,de szorongok,hogy kell e a műtét?Teljesen jólérzemmagam,nem érzem,hogy beteg lennék,híztamis,acigiröl is lemondtam.Mit tegyek?A folt kicsi,de nemtudják mi van benne .Muszáj a tüdőm egy részét elveszíteni?és mi lesz utána?Üdvözlettel Imre

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdődaganat témában

        Tisztelt Imre!


        Ha "folt" van a tüdején és nem sikerült tisztázni mi az oka, akkor örülni kell, hogy a műtét szóba jöhet. Ilyen esetekben 50% a lehetősége, hogay daganat és 50%, hogy más, főleg gyulladásos eredetű legyen a folt. A cigarettáról való leszokás nagyon hasznos, de ilyen hamar nem mutatja jótékony hatását. Ha a folt kicsi, a tüdőből eltávolított rész is kicsi lesz, viszont sikerül tisztázni szövettanilag mi is áll a háttérben. Ha véletlenül mégis daganat lenne, akkor ez a műtét a gyógyulását biztosítja. Sok szerencsét.


        Tisztelettel:


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-27 08:40:16; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 12:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: