• Nyaki duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Minap vettem észre egy kisebb, kemény duzzanatot a jobboldali állkapocscsúcs alatt/mögött. Fájdalom vagy egyéb panasz eddig nem jelentkezett. Három hete szedek Bronco-Vaxomot, nem tudom ez lehet-e ez mellékhatása a gyógyszernek. Kérdésem, lehet-e ez fültőmirigy gyulladás vagy egyéb elváltozás és érdemes-e és kit kell felkeresni a problémával? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomóduzzanat témában

        Tisztelt Kérdező!


        Az állkapocs mögötti duzzanat egy nyirokcsomó. Ez lehet valamilyen fog, mandula, torok elhúzódó gyulladás következménye. Nem gondolnám, hogy a Broncho-Vaxomot meg kéne szakítani, szedje be azt az egy hétre valót és figyelje a duzzanatot. Csak finoman tapintsa, ne nyomkodja erősen, mert akkor ettől fájdalmas lesz. Ha növekedne, először fül-orr-gégészhez menjen, hogy vizsgálja át azokat a részeket, melyek ilyen duzzanatot okozhatnak.

        Tisztelettel:

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-27 15:34:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 11., 07:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: