• Boeck-sarcoidosis.Sine malignitate

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem,hogy létezik e a tüdőgyógyászatban magán praxis, ahol a fent nevezett betegségben tudnának nekem segíteni /vizsgálat, kezelés/ ha van ilyen egy telefon számot vagy címet kérnék. 2 éve diagnostizálták ezt a betgséget, fél évig tartott míg kiderűlt, a létező összes vizsgálaton részt vettem nem is egyszer.A végén műtéttel vettek mintát és Ziel- Nielsen vizsgálattal állapították meg. Nem volt tünetem,ezért a kórházi kezelő orvosom azt mondta nem szedet velem gyógyszert,hisz ez magától is meggyógyulhat.Jöjjek vissza 2hónap múlva.Mivel a tüdőgondozóban a kezelő orvosommal nem lehetett beszélni mindig az volt jó amit Ő mondott,a kórházi kezelő orvos véleményét is elutasította.Hiába írt levelet a kórházi orvosom nem vagyok fertőző,munkára alkalmas vagyok, nem volt hajlandó kiírni dolgozni.A fél év betegállomány lelkileg meg anyagilag is megviselt.Így miután meg lett a diagnosis kénytelen volt kiírni, nem volt választása.Ez után nem mentem vissza, butaság tudom,de nem akarok hozzá vissza menni. Új munkahely miatt kellett volna egy igazolás mely szerint nem vagyok fertőző, Azt mondta a röntgen képp láttán,hogy Ő erre semmilyen igazolást nem ad, mert nem lett, jobb sőt, ki kell vizsgálni beutaljuk a kórházba egy-két vizsgálat aztán meglátjuk. Igazából az egészség a legfontosabb,így nem is kell az igazolás,mivel a vizsgálatra járás meg stb miatt 1 egy műszakos munkahelyen nem lehet azt megcsinálni,hogy később megyek be stb. Úgy döntöttem,hogy maradok a munkahelyen és keresek egy másik orvost akinek inkább fizetek, de normális lesz velem mindent el mond,hogy mit miért stb.Táppénzre nem megyek többet. Minden röntgen ct nállam van mert legutóbb nem adtam vissza. Kérném a segítségüket abban,hogy találjak egy rendes orvost magamnak. szept.30-án megyek ct-re de nem megyek vissza a tüdőgondozóba ehhez a nőhöz. A választ előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a tüdőgyógyászat témában

        Tisztelt Kérdező!


        Magán rendelésről, ahol sarcoidosist kezelnének nem ismerek. Az Ön által leírtakban ellentmondást találtam, mivel a sarcoidosist tényleg szövettannal igazoljuk ( ezt a leírást, ha megtenné és egy következő levélben szórol-szóra idézné), de a Ziel-Nielsen vizsgálat az a tbc-t igazolja. Nagyon ritkán szokott ez a két betegség együtt előfordulni, de nagyon hasonlítanak egymásra kivéve a saválló pozitiv Mycobacterium tuberculosis jelenlétét. Az is igaz, hogy a sarcoidosis  jóindulatú betegség és sokszor magától gyógyul. De az is igaz, hogy, ha nem gyógyul  magától, akkor kezelést igényel.
        Fontos, hogy jelentkezzen szakrendelésen, de előtte írja le a szövettani eredményt.


        Tisztelettel: 

        Dr. Brugós László  pulmonológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-09-20 23:09:51; Megválaszolva: 2011. augusztus 08., 10:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: