• tüdő vagy mozgásszervi probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Kb.3 hónapja észleltem magamon azt a furcsa jelenséget, hogy reggel az első mélyebb lélegzetvételnél bal oldalon a bordák alsó felénél mintha rezegne egy kis folyadék. Ez később napközben is előjött, de fájdalommal nem jár, csak néha ijesztő. Időközben hát fájdalom miatt gerinc röntgenen jártam, ami kimutatta az s alakú scoliosist, csigolyatesteken spondylophytakat, bal oldalon fokozottabb subchondralis sclerosist. Nem nyugodtam meg, mert egyre többször jelentkezett a hát és most már a lapocka ill. váll fájdalom, ami éjszaka, fekvéskor nem jelentkezik, de napközben egyre inkább.Néha színtelen váladékot feltudok köhögni, de volt már zöldes köpet is. Köhögni egyáltalán nem köhögök, inkább krákogok. Emiatt voltam tüdőröntgenen, átvilágításon, allergia vizsgálaton, mely eredménye: tüdőállományban kórosat nem találtunk,légzésfunkció fiziológiás áramlási értékeket igazolt, bencard lágyszárú keverék és parlagfű allergiát mutatott.Én még mindig nem voltam nyugodt, ezért mellkas és hasi CT vizsgálaton is voltam, mindkettő negatív lett. Juniusi vérképem jó, vérsüllyedés rendben, koleszterin, triglicerid, billirubin össz. és billirubin direkt magasabb (22,1 és 6,6), de ezek nálam mindig emelkedettek. Sajnos izületi fájdalmaim is vannak, hol jobban, hol kevésbe, szinte mindenhol. Kérdésem az lenne Önhöz, hogy mennyire nyugodhatok meg a tüdőmet illetően, ennyi vizsgálat már kimutatta volna, ha lenne vele valami baj?(Rettenetesen tartok a tüdőráktól). Sok mindent olvas az ember az internetnek köszönhetően erről a betegségről és amikor a tüneteket olvasom, mindig találok egyezőséget. Én már olvastam azt is, hogy daganat okozhatja az izületi fájdalmakat.Ez valóban így van? És ha tüdőt illetően megnyugodhatok, Ön mit tanácsol, milyen vizsgálatra lenne szükségem, hogy megtudjam a fájdalmaim okát? Válaszát előre is köszönöm: Judit

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Judit! Ezek a vizsgálatok biztonsággal kizárják a tüdőrákot. A fájdalom mozgásszervi eredetű lehet,gerinc problémái miatt gyógytornát javaslok. A köhögés,és színtelen váladék felköhögése allergiás eredetű lehet, de okozhatja dohányzás, ill. szennyezett levegő. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. július 14., 09:53; Megválaszolva: 2017. július 14., 17:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: