• Meszesedes a tudoben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jo napot kívánok! A nevem Magdolna,cukorbeteg vagyok 4-5 éve ! Nemrégiben a Pet ct eredményéből kiderült hogy meszesedes van a jobb tudomben(5-10mm). Elvégeztek rajtam további vizsgálatokat,vérvétel,légzés funkció es bronchoscopia. Vizsgálatok eredménye teljesen jo,azt mondta az orvos hogy nincs semmi baktérium se gomba se tbcre utaló jelek,de megis mellkas sebeszetre küldtek,azt mondván hogy ezt ki kell venni! A kérdésem az lenne hogy ez a meszesedes miben befolyásolja az életemet,miért kell megműteni? Más kezelési alternatíva nem létezik ? Ha nem végzik el rajtam a műtétet akkor novekedhet ez a meszesedes?Magas vérnyomásom az is ez okozhatja? Válaszát előre nagyon szépen köszönöm !

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a meszesedés a tüdöben témában

        Kedves Magdolna! Előfordulhat, hogy ilyen kicsi elváltozásból történő mintavétel során nem találnak kóros sejteket, de néhány elfajulásra hajlamos sejt mégis megbújhat valahol. Egy esetleges rosszindulatú elfajulás megelőzése érdekében javasolják ennek a kis gócnak a kivételét. Ha ott marad, akkor rendszeresen ellenőrizni kell, nem növekszik-e? Ha növekedésnek indul akkor ugyancsak a műtéti eltávolítás következik, de addigra esetleg már a szervezet egyéb részeire is továbbterjedhet. Ezeket átgondolva, természetesen a döntés az Öné. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. március 15., 12:11; Megválaszolva: 2017. március 15., 15:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: