• Üreg a tüdőben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesanyám 77 éves, a tüdőszűrésen foltot találtak, ezután CT vizsgálaton vett részt, ami nem mutatta ki, hogy mi a probléma. Ezután hörgőtükrözést csináltak, de azt mondták a kórházban, hogy ez sem mutatta ki mi a probláma, csak azt ,hogy "Üreg" van a tüdejében és műteni kellene. Ő nem akar műtétet, mi a családja sem szeretnénk kitenni ennek a kora miatt sem, semmi problámája nincs, nem fáj semmije, nem fullad. A doktornő szerint ezzel még elélhet, anélkül, hogy műtétet végezzenek? A PET CT vizsgálatra érdemes elmenni? egyáltalán kaphatunk rá beutalót? Köszönöm!

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a röntgen eltérés témában

        Kedves Kérdező! Sajnos előfordul, hogy a vizsgálatok nem hoznak eredményt,így egyes esetekben megismétlik, de idős betegek esetében kíméletesebb,ha a több információval bíró PET CT-t végzik el. Ehhez tüdőgyógyász, ill. onkológus szakorvos adhat beutalót. A műtét tekintetében sok olyan tényezőt kell figyelembe venni, aminek során az előny-kockázat aránya megállapítható. Természetesen ebben mindig a beteg dönt. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. február 05., 20:20; Megválaszolva: 2017. február 10., 15:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: