• CT lelet vélemény

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Két hete hidegrázásom volt lázzal (38.5)és bal oldali görcsös vesetáji fájdalmakkal.Háziorvos felírt Levoxa500 mg, Sinupret forte gyógyszereket.(Kúra 01.16-01.22) Mellkas röntgen negatív, ultrahang negatív. Urológia hasi CT-t kért (vesekő gyanú) és vérvételt. (vérvétel Vvt 67, Crp 27.9 a többi eredmény jó, 1-2 csekély eltérés) Hasi és kismedencei CT-ből idézek: "A mellkas látótérbe került részében, bal oldalt a rekesz közelben elágazó meszesedést is tartalmazó vaskos hegköteg van, egészen a rekesznél, paravertebralisan, a 10 segmentumban 2-3 cm-es szabálytalan alakú consolidatio detektálható" A további eredmények azaz a hasi, kismedencei jók. A lelet vélemény: " Negatív CT urográfia, egyébként is gyakorlatilag negatív lelet." Kérdésem az lenne a lelet, hogy lehet negatív, amikor a tüdőnél látható valami? És mi az ami látható? Köszönettel:

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellkas CT témában

        Kedves Kérdező! A CT által leírt , tüdőben lévő elváltozás lezajlóban lévő, ill. lezajlott gyulladás jele. Nincs vele tennivaló, nem kell aggódnia! Üdvözlettel!


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. január 29., 17:19; Megválaszolva: 2017. február 02., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: