• Diffuse fokozottabb retikül árus rajzolat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő,kétirányú mellkas felvételen az alábbi eredményt kaptam. Éles konturu szimmetrikus ívű rekesz.Szabad lat.szinuszok. Minket oldalon diffuse fokozottabb retikül áras rajzolat figyelhető meg. Körülírt indult rajtuk nincs.Ajobb szivrekesz szögletében fokozottabb peribronchialis rajzolat látható.A szív átlagos nagyságú .Koros alaki eltérést nem mutat. Grafikus aorta. Vélemény Bronchitis diffuse.Osszehasonlitva a 2009.08.05 felvétellel státusza változatlan. 2 hónapja erős torok fájós, 4 napos 39 lázzal ,köhögéssel Sumamedot 500 kaptam 3 napig.Meggyogyultam, 1 héttel rá erős köhögés,gyengeség,szédülés, erős éjszakai izzadás,légszomj,minden fizikai kis fokú megterhelés izzadással jár,étvágytalanság. Lehetnek e leletek eredményei ezeknek a tünetek okai? Szedhetnek e ebben az allapotomban Tavanic 500?Haziorvos javaslata. Vagy tudogondozoban további vizsgálatok szükségesek, és mijenek? Nagyon köszönöm a válaszát.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a hörghurut témában

        Kedves Kérdező! A röntgen felvétele 2009 óta nem mutat változást. A fokozott retikuláris rajzolat hörgők, erek képe, esetleges régebbi gyulladás maradványa, vagy dohányzás következménye. Torokfájás, láz köhögés esetén szedhet antibiotikumot, Tavanicot is. Ha tünetei maradéktalanul elmúlnak, nem szükséges egyéb vizsgálat. Ha nem javul, röntgen kontroll javasolt. Légzési nehézség esetén légzésfunkció szükséges. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2016. április 17., 10:30; Megválaszolva: 2016. április 18., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: